Theo Verbruggen uit Gemonde is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau (Foto: Gerard Schalkx).
Theo Verbruggen uit Gemonde is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

OOK LINTJE VOOR BURGEMEESTER POMMER

Koninklijk eerbetoon aan Theo Verbruggen

Gemondenaar Theo Verbruggen (68) is vrijdag tijdens de lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jan Pommer speldde de versierselen die horen bij de onderscheiding op tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Sint-Michielsgestel waar in totaal dertien inwoners uit alle Gestelse dorpen werden gedecoreerd. Opvallend was dat burgemeester Pommer zelf ook tot de gedecoreerden behoorde. Hij werd verrast door de onverwachte aanwezigheid van commissaris van de koning Wim van de Donk.

Gemondenaar Verbruggen is een duizendpoot die door de jaren heen betrokken was bij het reilen en zeilen van de kleine dorpsgemeenschap. Sinds 1990 is hij nauw verbonden aan de Sint-Lambertuskerk in zijn woonplaats, waar hij lector was tijdens eucharistievieringen en avondwakes.

Sinds 2005 is hij lid van de onderhoudsploeg die actief is op beide Gemondse kerkhoven. De vernieuwing van de kerkhofmuur in het dorpshart en de verplaatsing van het kerkorgel hadden ook zijn aandacht.

In 2007 werd Verbruggen door bisschop Antoon Hurkmans benoemd als lid van de Parochiƫle Caritas Instelling, waarin hij sindsdien optreedt als secretaris. Twee jaar later werd hij eveneens secretaris van de Stichting Maria Kapel en stond hij met andere vrijwilligers aan de wieg van de kapel die in 2012 in Gemonde werd gebouwd en door bisschop Hurkmans werd ingezegend.

RIDDERORDE

Burgemeester Pommer werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Uit handen van commissaris van de koning Van de Donk ontving hij de onderscheiding. De uitreiking vond plaats in het bijzijn van familie, vrienden en alle gedecoreerden van de gemeente Sint-Michielsgestel, tijdens de jaarlijkse ontvangst van gedecoreerden in het gemeentehuis.

Pommer ontving zijn onderscheiding vanwege 'een karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling in zijn hoofdfunctie als burgemeester', zoals het officieel werd genoemd. De Gestelse burgervader, die volgende maand wordt herbenoemd in Sint-Michielsgestel, vierde onlangs het feit dat hij al 25 jaar werkzaam in dat ambt werkzaam is.

Daarnaast bekleedt hij een groot aantal nevenfuncties op lokaal, regionaal en landelijk niveau.