gelijkspel brengt nacompetitie verder weg voor tricolores

ODC verliest punten tegen RKDVC

Toen Bart Dammers er in de 63e minuut 2-0 voor ODC van maakte, leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar zes minuten later stond het opeens 2-2 tegen een tegenstander die vlak voor rust al met tien man stond. Slordigheden in defensief opzicht deden de tricolores de das om. Met nog twee wedstrijden te spelen, staat ODC met 38 punten uit 24 wedstrijden nog steeds vierde op de ranglijst. De kansen op het bereiken van de nacompetitie worden echter steeds kleiner.

RKDVC promoveerde als kampioen van de derde klasse C vorig seizoen samen met ODC naar de tweede klasse. De ploeg uit Drunen draaide aanvankelijk goed mee in de bovenste regionen, maar de laatste weken worden er weinig punten gepakt.

ODC begon zondag goed aan de wedstrijd en was in de beginfase een paar keer dreigend via aanvallen over de linkerkant waarbij steeds Dammers betrokken was. Nadat een schot van de Boxtelse speler in de 26e minuut via doelman Roel Bijsterbosch naast was gegaan, kreeg ODC aan de linkerkant een hoekschop te nemen. Dammers nam de corner zelf en zag dat Willem van de Kerkhof deze bij de tweede paal binnen kopte: 1-0. De tricolores hadden de wedstrijd daarna aardig onder controle.

MAN MINDER

Dat veranderde toen Rob Scholten rond de middencirkel onderuit werd gehaald en het veld noodgedwongen met een blessure moest verlaten. Het spel van ODC zakte vanaf dat moment in; steeds waren de Boxtelaren de bal veel te snel kwijt. Vlak voor rust kreeg RKDVC-speler Shakeb Ahonzada zijn tweede gele kaart en stonden de bezoekers met een man minder op het veld. De verwachting was dat de tricolores zouden profiteren van de man-meer-situatie, maar dat bleek niet het geval te zijn. In het eerste kwartier van het tweede bedrijf was het namelijk RKDVC dat de toon zette, overigens zonder dat dat tot grote kansen leidde.

In de 63e minuut leek de wedstrijd definitief beslist toen Bart Dammers na goed voorbereidend werk van Aerd van Brunschot de 2-0 binnenschoot. Maar RKDVC gaf zich niet gewonnen en Jorg van Oijen scoorde binnen twee minuten de aansluitingstreffer na een dekkingsfout in de Boxtelse defensie (2-1). De ploeg uit Drunen ging vervolgens lange ballen naar voren spelen om daarmee op gelijke hoogte te komen. In de 69e minuut leidde dat tot de gelijkmaker toen linksback Damian van Bijnen de bal volkomen ongehinderd achter ODC-doelman Teun van Gestel kon koppen: 2-2. Zo gaven de tricolores een 2-0 voorsprong in een tijdsbestek van zes minuten uit handen.

KATACHTIGE REACTIE

ODC probeerde vervolgens wel om weer opnieuw op voorsprong te komen maar speelde daarbij vaak onrustig en ondoordacht. Toch kregen de Boxtelaren in de slotfase nog een uitgelezen mogelijkheid om de drie punten te grijpen. Na een fraaie voorbereidende actie van Dammers kogelde aanvoerder Roel van Lokven de bal van dichtbij op het Drunense doel, maar doelman Bijsterbosch voorkwam met een katachtige reactie de derde Boxtelse treffer. Uiteindelijk bleef het bij 2-2 waarmee de ploeg van trainer Van den Berg onnodig puntverlies leed.

De tricolores staan nog steeds vierde op de ranglijst maar de kansen op de nacompetitie worden steeds kleiner. Zondag 3 mei speelt ODC de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het Bossche BVV.

FOTO BOVEN: ODC-verdediger Willem van de Kerkhof (nummer 3) scoorde de openingstreffer vanuit een kopbal. Het duel tegen RKDVC eindigde uiteindelijk in een gelijkspel. (Foto: Hans Verberk).

Turnsters van Tabitta goed op dreef

Leden van de Boxtelse turnvereniging Tabitta namen afgelopen weekeinde in Amsterdam deel aan het tweede deel van de halve finales turnen. Dit leverde de Boxtelse vereniging twee nieuwe finalisten en vier kwalificaties voor de toestelfinales op.

Sporthal Ookmeer in Amsterdam was gevuld met veel publiek, omdat ook de gehele Nederlandse vrouwentop van het turnen aantrad. Terwijl deze senioren streden om een plek in het team van de European Games, turnde Nienke Langenhuizen van Tabitta voor plaatsing voor het Nederlands kampioenschap in Ahoy Rotterdam. Ze turnt op het hoogste niveau en liet zien op brug veruit de sterkste deelneemster te zijn.

foutloze meerkamp

Met een knappe vierde plaats in het eindklassement bemachtigde ze een NK-ticket. Tevens mag ze in Ahoy deelnemen

aan de toestelfinales sprong, brug en balk. De vloerfinale miste Nienke slechts op 0,2 punten.

Ook op zondag stonden spannende halve finales op het programma. Van de 24 turnsters per leeftijdsgroep waren er ongeveer zeven tickets voor het NK te vergeven en per toestel konden er slechts twee turnsters een ticket verdienen voor de toestelfinale. Romy Schepens, pupil 2 N3 van Tabitta, startte deze wedstrijddag ijzersterk. Ze turnde een foutloze meer

kamp, die haar dan ook de bronzen medaille opleverde. Daarmee mag ze deelnemen aan de landelijke finale op zaterdag 30 mei in Leek. Als kers op de taart behaalde Romy een heel hoog punt voor haar sierlijke vloeroefening. Dat leverde haar een toestelfinale op.

Jeugdturnster Sylvana Obispo kwam 's middags in actie en maakte in deze wedstrijd enkele foutjes, waardoor een allroundfinale derde divisie niet meer haalbaar was. Ze imponeerde de de jury wel met haar prachtige vloeroefening op muziek. Deze leverde een vierde plaats op.

Yenthe Ketelaars, junior divisie 3, sloot het wedstrijdweekend af met een zenuwslopende wedstrijd waarin ze goede oefeningen liet zien. Ze eindigde op de twaalfde plaats, nét niet genoeg om door te stromen naar de finale.

OP DE FOTO: Turnster Nienke Langenhuizen van Tabitta, in actie tijdens de halve finales turnen in Amsterdam. (Foto: Sandra Janssen).