HEILIG HART PAROCHIE

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de vijfde zondag van Pasen, tevens zondag van de oosterse kerken, met als motto: 'Gods vrucht'. We bevinden ons in de paastijd. De tijd waarin we de vreugde van Jezus' verrijzenis voelen en van het nieuwe leven dat Hij daarmee voor ons geopend heeft. Door onze band met de verrezen Heer mogen ook wij dat nieuwe leven binnengaan, zoals wijnran­ken gevoed worden door de wijnstok. Dat is het beeld dat Jezus ons vandaag voorhoudt. In de eucharistie voegt Hij de daad bij het woord, daarin ontvangen we het voedsel dat onze eenheid met God bevestigt en ons dat nieuwe leven doet leiden met Hem.

* Orgelconcert. Zondag 3 mei om 20.15 geeft Bert v.d. Brink in de Sint-Petrusbasiliek een orgelconcert.

* Dodenherdenking. Maandag 4 mei vindt om 18.30 de nationale dodenherdenking plaats in de Sint-Petrusbasiliek. Aansluitend is er een stille tocht naar de oorlogsgraven op de begraafplaats bij de Heilig Hartkerk.

* Inzegening Mariakapel. Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei, zegent pastoor Jacques Grubben om 15.30 de Mariakapel/nagedachteniskapel in. Enkele gulle gevers en hardwerkende mensen hebben van het voormalige 'knekelhuisje' een prachtige kapel gemaakt, liggend op de begraafplaats aan de Annastraat. In deze kapel is het Mariabeeld uit de voormalige Heilig Hartkerk geplaatst. Overtuigd dat Maria tot vreugde is als men haar ook in deze kapel komt begroeten, nodigen wij parochianen in het bijzonder uit om aanwezig te zijn bij deze officiële inzegening. Na afloop is er gelegenheid om na te praten.

* Secretariaat. Vanwege Bevrijdingsdag is het secretariaat dinsdag 5 mei gesloten.

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en pastor R. Niessen, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. 67 22 15. Kapelaan G. de Jong, Vendelstraat 2, 5298 CZ Liempde. Tel. 63 12 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. 013-52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie is Sjan Valks (71) overleden. Moge zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Doop. Zondag worden Fenna Vervoort en Lise van den Boogaard gedoopt. Mogen zij uitgroeien tot gelukkige en gelovige christenen.

* Rozenhoedje. In de meimaand wordt na afloop van de eucharistieviering op vrijdagmorgen in de Heilig Bloedkapel het rozenhoedje gebeden.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69, Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Woensdag 19.30 bijeenkomst lectoren, Duinendaal. Donderdag 19.30 overleg Sint-Petrusmonumenten, Duinendaal; 20.00 vergadering algemeen bestuur, Duinendaal.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 (Verrijzeniskoor), zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis). Voorganger is pastor R. Niessen en predikant is diaken T. Dankers.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Brevis in G van W.A. Mozart.

* Orgelprogramma. Pachelbel, Ciacona in D-Dur; Arne, Flûte tune; Bassani. Sonata; Pachelbel, Toccata in E-Moll.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 overl. ouders Van der Meijden- v. Esch (jgt) en Netty v.d. Meijden-Sleutjes (verj.); Dien v. Casteren- v. Osch (mgd); Jan Schoenmakers (mgd); overl. ouders Van Schijndel- v.d. Hurk en Dré v. Hal; Harrie de Bresser (verj).

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Tiny ter Laak- v.d. Sterren (jgt); Wilhelmus Peijnenburg (jgt); Annie Vekemans- v.d. Heijden (mgd); Tilly Doreleijers- v.d. Braak (mgd); Frans v.d. Boer (mgd); Annie Strijbos (mgd); Ton de Greeff (mgd); Riet v.d. Sloot-Verhoeven (mgd); Renze de Waal; Annie v. Rooij-Muurlink; Helga Jansen en zoon Thomas.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; intenties voor Jan en Sjaan Timmermans; Jo v.d. Biggelaar.

ZONDAG 10.00 eucharistieviering; voor het welzijn van de parochianen in de Heilig Hartparochie; Marie-José Heersche- v.d. Boom.

MAANDAG 19.00 viering in verband met dodenherdenking.

DINSDAG 18.00 rozenkrans. 19.00 Eucharistieviering.

DONDERDAG 18.00 aanbidding. 19.00 Eucharistieviering.

VRIJDAG 13.00 huwelijksviering Pieter van de Wiel en Bianca Meeren.

MEDEDELINGEN

* Vijfde zondag van Pasen. God, Gij hebt ons verlost en tot uw geliefde kinderen aangenomen. Zie in uw goedheid naar allen die Gij als vader bemint. Geef hun die in Christus geloven, de ware vrijheid en het erfdeel in het eeuwig leven. Door onze Heer.

* Welkom. Parochianen zijn op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 welkom in de pastorie voor een kop koffie of thee, een gesprek of het opgeven van een misintentie.

* Dodenherdenking. Maandag 4 mei om 19.00 uur is er een viering rond de nationale dodenherdenking met medewerking van het parochieel zangkoor Cantate Domino. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Na deze viering gaan we, voorafgegaan door het gilde Sint-Antonius Abt, in stille tocht naar het oorlogsmonument David en Goliath in het Concordiapark. Namens de Liempdse gemeenschap wordt een krans gelegd als herinnering aan hen die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid. Leerlingen van basisschool De Oversteek leggen bloemen en dragen gedichten voor. Men wordt verzocht de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Om 20.00 is er twee minuten stilte.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 woord- en communieviering met zang van het koor Lencante. Intenties voor overl. ouders Van der Linden- v.d. Wetering; Ad, Crist en Harrie v.d. Linden; overl. ouders Jan en Nelly Hesius-Klomp (verj); overl. ouders Van der Struijk- v. Heerenbeek; overl. ouders Verhoeven-Vissers (verj); Henk Hermsen; fam. Hermsen- v.d. Boom (trouwdag); overl. fam. Van de Boom-Berends.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Misintenties, die voor maandag 12.00 worden opgegeven bij pastor Van den Tillaart of bij Riek van Loon, worden in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen, worden niet meer in de krant vermeld maar wel in de viering afgelezen.

* Agenda. Zaterdag 9 mei: 18.30 eucharistieviering met het Sint-Theresiakoor.

* Bereikbaarheid van de parochie. Pastor: Harry v.d. Tillaart, telefoon 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk: Jan van Kasteren, telefoon 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, telefoon 67 44 70. Misintenties: Riek v. Loon, telefoon 67 31 62 of pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Ook kunnen dan misintenties worden opgegeven. Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie of thee.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 10.00 eucharistieviering met medewerking van muziekvereniging Sint-Willibrordus. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Er is kinderwoorddienst. Na afloop is er koffie, thee of limonade in De Opgang. Intenties voor levende en overleden leden van muziekvereniging Sint-Willibrordus; Ceel en Nelly Stevens-Verstappen; Nico Bergman en overl. fam.; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in de sacristie. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Intenties voor levende en overleden leden van de KBO.

MEDEDELINGEN

* Geen viering. De eucharistieviering van zaterdag 2 mei 19.00 vervalt vanwege de zondagsviering met muziekvereniging Sint-Willibrordus.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus in de muur van de voormalige pastorie doen. Men kan de intentie ook telefonisch doorgeven op nummer (0411) 60 15 65. De bijdrage voor de intentie bedraagt elf euro.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot. Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Jan en Mina Schellekens- v.d. Eerden; Corry v. Boxtel- v.d. Braak (verj); Janus Bergman (jgt); Broer Endstra; Zus Kapteijns- v. Oirschot.

MAANDAG 19.30 dodenherdenking. Gebedsdienst in de kerk met aansluitend herdenking en kranslegging bij het monument op de hoek van de Sint-Lambertusweg en Kerkeind.

DONDERDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje.

MEDEDELINGEN

* Voettocht. Zaterdag 9 mei is de voettocht naar 's-Hertogenbosch. Wie graag mee wil lopen, dient om 06.45 aanwezig te zijn in de Mariakapel.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door drs. W. van de Wouw uit Eindhoven. Tijdens de dienst is kinderoppas aanwezig. Voor de kinderen is er in verband met de meivakantie geen Paks. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Dinsdag 13.30 agendavergadering. Voor zaken die de kerkenraad betreffen, kan men contact opnemen met de scriba, mevrouw Wassenaar, telefoon (0411) 67 45 35.


Kapellentocht
start 5 mei bij
Heilig Hartkerk

Tijdens de meimaand - de Mariamaand - wordt ook dit jaar in de regio Boxtel een kapellentocht gehouden. Deze voert langs enkele veldkapellen in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch.

De kapellentocht werd vorig jaar voor het eerst gehouden en fungeerde toen als een soort schaduwbedevaart. Een delegatie van de nieuw te vormen fusieparochie Heilig Hart verbleef een week in Lourdes. Voor de thuisblijvers werd een plaatselijke tocht langs Mariakapellen gehouden die aardig wat belangstelling trok. Om die reden wordt de kapellentocht ook dit jaar georganiseerd.

De kapellentocht duurt dit jaar van dinsdag 5 mei tot en met zaterdag 9 mei en start elke dag om 14.30 uur op de binnenplaats van de pastorie van de vroegere Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat. Men vertrekt gezamenlijk per fiets; deelnemers kunnen ook door familie of vrienden naar de kapel gebracht worden.

De eerste kapel die wordt bezocht, ligt op 5 mei op loopafstand; via de begraafplaats van het in januari aan de eredienst onttrokken kerkgebouw wordt de Mariakapel bezocht die op Hemelvaartsdag zal worden ingezegend. Deelnemers gaan in processie langs wit-blauwe vlaggen naar de kapel.

Woensdag 6 mei voert de kapellentocht naar de Sint-Jozefkapel die in park Boscheind aan de rand van kerkdorp Lennisheuvel staat. Donderdag 7 mei gaan de deelnemers naar de Mariakapel aan de Kapelstraat in Liempde. Vrijdag 8 mei volgt een bezoek aan de Mariakapel in de buurtschap Roond in Boxtel-West, de laatste tocht voert zaterdag 9 mei naar de Mariakapel aan de Heikant in Esch.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft de onderstaande activiteiten op het programma staan.

VRIJDAG 1 MEI

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.

ZATERDAG 2 MEI

20.30 optreden Liesbeth List in De Speeldoos, Vught.

ZONDAG 3 MEI

12.30 gezamenlijk eten in Elisabethsdael, opgeven tot en met 30 april via telefoonnummer (0411) 66 25 79.

MAANDAG 4 MEI

14.30 koersbal in Orion.

DINSDAG 5 MEI

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

WOENSDAG 6 MEI

13.15 fietstocht (Kampinaroute); vertrek vanaf de Speelmanstraat. Een tweede groep start om 13.30.

17.00 gezamenlijk eten in Chinees restaurant Lotus, Breukelsestraat; aanmelden tot 3 mei via telefoonnummer (0411) 68 92 85 of 67 78 63.

DONDERDAG 7 MEI

13.30 bridge in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 8 MEI

13.30 rikken en jokeren in De Adelaar.


Rommelmarkt De Rots

In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat wordt zaterdag 2 mei van 13.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt gehouden. De toegang bedraagt één euro, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Wie een verkooptafel wil huren, kan bellen naar 06-22 77 17 72.