De Kampinatocht van De Keistampers trekt jaarlijks vele honderden wandelaars naar Boxtel. Komend weekeinde kunnen  de deelnemers die 10 of 20 kilometer gaan lopen, krijgen een gratis treinkaartje voor de terugreis. (Foto: Marc Cleutjens).
De Kampinatocht van De Keistampers trekt jaarlijks vele honderden wandelaars naar Boxtel. Komend weekeinde kunnen de deelnemers die 10 of 20 kilometer gaan lopen, krijgen een gratis treinkaartje voor de terugreis. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

WSV DE KEISTAMPERS SLUIT AAN BIJ 150 JAAR SPOOR

Wandelen in Kampina, terug met trein

Boxtel viert 150 jaar spoor met een waslijst aan leuke activiteiten voor jong en oud. Wandelsportvereniging De Keistampers doet ook mee en heeft de jaarlijkse Kampinatocht verplaatst naar het eerste weekeinde van mei om aan te sluiten bij de festiviteiten. Wie kiest voor een wandeling van 10 of 20 kilometer, mag zelfs met de trein terug. Gratis…

Het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd is zaterdag 2 en zondag 3 mei tussen 08.00 en 13.00 uur het vertrekpunt voor de deelnemers aan de Kampinatocht. Wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 10, 20, 30 of 40 kilometer. De twee kortste tochten zijn inclusief nostalgisch kartonnen treinkaartje dat geknipt kan worden door de conducteur. ,,Het kaartje geeft recht op een enkeltje Oisterwijk-Boxtel en wordt gesponsord door de NS", zegt Ad Ligtenberg van de werkgroep 150 jaar spoor in Boxtel.

Wie het Jacob-Roelandslyceum komend weekeinde bezoekt, kan niet alleen starten voor de Kampinatocht, maar ook een kleine modelbaanbeurs bezoeken. Verder worden enkele modelbanen opgebouwd om de juiste sfeer van de spoortweedaagse te onderstrepen. De wandeltochten door natuurgebied Kampina zijn in nauwe samenspraak met de boswachters van Natuurmonumenten uitgezet.

Het Jacob-Roelandslyceum is het vertrekpunt voor wandelaars die kiezen voor 20, 30 en 40 kilometer, wie kiest voor 10 kilometer wordt met een antieke dubbeldekker naar de Kampina vervoerd.