Afbeelding
Foto: Blox

BOXTELSE VOLLEYBALSTERS MAKEN INDRUK IN ROSMALEN

Blox-jeugd naar regiokampioenschap

De meiden van Blox 4.1 hebben zondag in Rosmalen tijdens de strijd om de rayontitel een ticket verdiend voor het regionaal kampioenschap dat zaterdag 25 april in Eindhoven wordt gespeeld. Blox 4.2 behaalde een verdienstelijke derde plaats tijdens de strijd om de rayontitels.

Het rayonkampioenschap werd gespeeld bij Spirit in Rosmalen, dat een aantal teams ontving dat zich eerder had gekwalificeerd. De uitdaging was stevig; Blox moest met andere toppers flink aan de bak om aan de succesreeks een vervolg te kunnen geven en een plekje op het regiokampioenschap in Eindhoven te verdienen. De tegenstanders waren allemaal erg sterk.

Blox 4.1 had het niet altijd even makkelijk, vooral omdat de spelers van de tegenstanders vaak een kop groter waren en zowel aanvallen als verdedigen makkelijk ging. De meiden moesten alle zeilen bijzetten om de aanvallen te pareren en het heft in eigen hand te nemen. Het gevolg was 'werkvolleybal' van een soms subliem niveau, compleet met lange rally's die niet zelden in het voordeel van Blox beslecht werden. De Boxtelse speelsters wonnen de twee poulewedstrijden overtuigend en eindigden op de eerste plaats.

Daarmee was het ticket voor Eindhoven al binnen, al wisten trainer, speelsters en supporters dat op dat moment nog niet. De wedstrijd tegen de andere poulewinnaar – thuisploeg Spirit – werd daarom gezien als een heuse finale. De eerste set werd met 16-12 verloren. In de tweede set speelde Blox beter, maar kroop Spirit steeds dichterbij, tot 16-16. Uiteindelijk verloren de Boxtelse meiden met 3-1. Toen duidelijk werd dat Blox 4.1 als poulewinnaar sowieso geplaatst was voor de regionale titelstrijd, was de ontlading groot.

Blox 4.2 gaat niet naar Eindhoven. Het team was nerveus, maar speelde met passie. Op beslissende momenten werden de gaten bij de tegenstander echter niet gevonden; de opponent profiteerde van foutjes aan Boxtelse zijde. Na verlies in het openingsduel werd in de tweede wedstrijd verdienstelijk gelijkgespeeld. De strijd om de derde plaats werd door de meiden van Blox 4.2 gewonnen. Slechts één punt scheidde het team van een plek op het regiokampioenschap...

FOTO ONDER: De meiden van Blox 4.1 juichen na de poulewinst op het rayonkampioenschap in Rosmalen. Zaterdag gaan ze voor de regiotitel in Eindhoven. (Foto: Blox).