NEGEN SCHOLEN DOEN MEE IN BOXTEL

Koningsdag begint met een Jumbo-ontbijtje...

Supermarktketen Jumbo heeft zich met de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation verbonden aan de Koningsspelen die morgen, vrijdag 24 april op alle basisscholen in Nederland gevierd wordt. Ook in Boxtel is het vandaag en morgen spitsuur; alle deelnemers moeten namelijk voorzien worden van een Jumbo-ontbijtje...

Bedrijfsleider Wil van Loon van Jumbo Oosterhof in Boxtel-Oost heeft met zijn medewerkers vanochtend een begin gemaakt met een operatie die de logistieke omvang van een militaire operatie aan heeft genomen. ,,We zijn vanochtend bevoorraad en hebben vervolgens de ontbijtpakketten voor alle negen deelnemende scholen klaargemaakt", aldus Van Loon. In groepen konden teams van de basisscholen vanmiddag bij Jumbo terecht om de etenswaren op te halen.

Het Jumbo-ontbijtje dat de pakweg 2.600 basisscholieren vrijdagochtend in Boxtel geserveerd krijgen, omvat naast brood en zuivel allerlei soorten beleg, zowel zoet als hartig, met kaas en vlees. Voor kinderen met een glutenallergie zijn speciale artikelen beschikbaar. ,,Vooral omdat ook met speciale wensen rekening moet worden gehouden, is het een uitdagende maar ook leuke klus", aldus de bedrijfsleider van Jumbo in Boxtel.

KONINGSPELEN

Na het ontbijt, dat veelal op school wordt genuttigd, begeven vijf basisscholen zich naar de sportparken in de wijk Munsel voor de gezamenlijke Koningspelen, die van start gaan met een dans. Andere scholen hebben ervoor gekozen om de Koningspelen op de eigen locatie te houden. De hele ochtend staan sport en spel centraal, na de middag is iedereen vrij en begint de twee weken durende meivakantie.