FINALE BILJARTBOND 1 EN 2 MEI OP IN COMSCHE HOEVE

Bijna alle finalisten bekend in librestrijd

Naast Danny Coset, Leo van Erp en Piet Swanenberg, de finalisten van klasse A1, zijn nu ook de overige finalisten bekend in de strijd om de Boxtelse libretitel.

Voor groep A2 bereikten Lothar Griebe, Jan van de Boogaard en Martien van de Loo de eindronden. Perry van Weert was in deze laatste klasse de eigenlijke winnaar, maar als medeorganisator en kastelein van De Comsche Hoeve moet deze sportman verstek laten gaan. Dat wordt dus een finale zonder de kampioen van verleden jaar…

In klasse B wordt nog heftig gestreden. Zo zijn er in groep B1 nog vier kanshebbers en tussen nummer een en nummer vier is slechts drie punten verschil. In groep B2 zijn Ties der Kinderen en Rob Termeer de grote kanshebbers, zeker nu Jos Hendriks met 12-4 verloren heeft van Rob Termeer.

In B3 zijn de kaarten geschud. Guus Eltink en Robert Huijberts gaan naar de finale want laatstgenoemde haalde verdienstelijk twaalf punten tegen Henk van Weert.

In klasse B4 is Christ Verhoeven zeker van een finaleplaats. Wilma van Schijndel blijft de tweede kanshebber, hoewel ze haar voorlaatste wedstrijd ernstig verknoeide; ze verloor met 5-10 van Mari van Gestel.

In groep B5 maakten Henny van Houtum en Gijs van Houtum geen fouten; zij werden finalist door met twaalf punten hun partij te winnen tegen respectievelijk Albert van de Sande en Jos Geerts. In groep B6 is nog veel werk aan de winkel. Er zijn nog drie partijen te spelen en er zijn ook drie kanshebbers: René van Tongeren, Luc Halewijn en Steef Zink.

Vrijdag 1 en zaterdag 2 mei worden de finales gehouden in zaal De Comsche Hoeve aan de Stationsstraat. Nog deze week wordt de plaatsingsprocedure afgerond.

Vrouwen en mannen HCL verliezen belangrijke punten

Zowel het mannenteam als de vrouwenploeg van hockeyvereniging HCL uit Liempde verloor zondag hun wedstrijden. Het kostte beide teams drie kostbare punten.

Hoewel de Liempdse hockeysters een eerste aanval van tegenstander Venray nog onschadelijk wisten te maken, kwam er geen rust in het spel. Na een counter wist Venray het eerste punt te maken. Mooie aanvallen van HCL resulteerden in de gelijkmaker.

In de tweede helft startten de Liempdse vrouwen erg sterk maar de bal ging het doel niet in. Aan het einde van de wedstrijd maakte Venray nog twee doelpunten, HCL wist de stand van 3-1 niet meer om te buigen. Zondag 26 april staat een wedstrijd tegen DVS op het programma, HCL moet hier punten halen om zicht te houden op de top drie.

Ook de mannen leden verlies. Al in het begin van de wedstrijd maakte Boxmeer drie doelpunten. HCL probeerde van alles uit de kast te halen wat resulteerde in een ruststand van 4-2. In de tweede helft liep het Liempdse spel niet goed en de tegenstander maakte daar handig gebruik van. Dankzij een strafcorner kon HCL toch nog scoren, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Boxmeer dat met 8-3 won.