Een impressie van bouwproject Cronenborg.
Een impressie van bouwproject Cronenborg. Foto: Annelieke van der Linden

Sint-Joseph tekent voor bouw van Cronenborg

Rob Dekker, directeur-bestuurder van woonstichting Sint-Joseph en Rob Haarmans, directeur van Hendriks Bouw en Ontwikkeling in Oss, tekenden dinsdag de aannemingsovereenkomst voor de bouw van Cronenborg. De verwachting is dat medio juni wordt gestart met het wooncomplex dat tussen de Brederodeweg en het Zusterspad komt te liggen.

Het bestemmingsplan heeft inmiddels ter inzage gelegen en wordt op dinsdag 12 mei behandeld in de Boxtelse gemeenteraad. Daarna wordt het plan voor de tweede maal ter inzage gelegd. Medio juni start de daadwerkelijk bouw van dit nieuwe wooncomplex. De bouwtijd is ruim een jaar, waardoor de oplevering gepland staat in de zomer van 2016.

Na Elisabethsdael en Vinckenrode is Cronenborg het derde bouwproject dat op de vroegere locatie Emmaus gerealiseerd moet worden. Cronenborg wordt gebouwd op het braakliggend terrein tussen de Brederodeweg en het Zusterspad. Het ontwerp is van KOW Concept, Design en Development uit Eindhoven en bestaat

uit 44 huurwoningen: 27 studio's voor Cello, 13 appartementen en 4 patiowoningen. De 27 studio's van Cello worden gerealiseerd op de begane grond en de eerste etage. De appartementen op de tweede en derde verdieping en de grondgebonden patiowoningen die parallel aan de Brederodeweg worden gebouwd, zijn bestemd voor verhuur aan cliënten van Sint-Joseph. De nieuwe studio's liggen straks naast zorgcentrum Elisabethsdael van Zorggroep Elde.
Het bouwverkeer bereikt de bouwplaats via de Brederodeweg. Daarvoor wordt een in- en uitrit aangelegd. Om de veiligheid van fietsers te garanderen, wordt een tijdelijk fietspad aan de overzijde van de weg gerealiseerd.
Gelijktijdig met de inrichting, net voor de oplevering van gebouw Cronenborg, wordt ook het gebied rond het Zusterspad opnieuw ingericht. De bewoners leveren een stukje voortuin in om dit mogelijk te maken. Alle tuinen worden door een haag afgeschermd zodat hetzelfde beeld ontstaat en er een duidelijke scheiding is tussen privégebied en openbaar gebied. Landschapsarchitect Buro Lubbers maakte hiervoor het schetsontwerp.