Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

l'union neemt deel aan rayonkampioenschappen waalwijk

Handboogkoning grijpt naast brons

Handboogschutter Bert van der Wiel, die vorige week de koningstitel op zijn naam schreef tijdens de clubkampioenschappen van de Liempdse vereniging L'Union, nam afgelopen weekeinde deel aan de rayonkampioenschappen '25 meter, 1 pijl discipline' in de compoundklasse in Waalwijk. Met slechts één punt verschil greep de Liempdenaar nét naast het brons.

Vanaf de beginfase nestelde Van der Wiel zich in de top vijf. In de eerste ronde van 25 pijlen startte hij meteen goed met verzorgd schieten en series van 48-47-48-47-49. Zijn laatste serie bracht hem op gelijke hoogte met twee andere deelnemers.


Puck van Weert namens Tabitta naar NK turnen

Vier leden van de A-selectie van de Boxtelse turnvereniging Tabitta kwamen zaterdag in Waalwijk in actie tijdens de halve finales turnen. Puck van Weert sleepte tijdens deze wedstrijd het eerst ticket voor het Nederlands kampioenschap in de wacht.

Bij Puck was zaterdag niets terug te zien van haar blessure. Ze behaalde een zilveren medaille en kwalificeerde zich hiermee voor de nationale eindstrijd. Op vloer eindigde ze op de hoogste trede van het podium, waardoor ze zich als eerste plaatste voor de toestelfinales in Almelo. Dat lukte Puck ook op de overige drie toestellen: sprong (tweede), brug (derde) en balk (tweede).

De andere drie turnsters van Tabitta vochten hard voor de prijzen, maar sloten in Waalwijk het seizoen af. Madelief Hobbelen nam vanwege blessures alleen deel aan balk en vloer. Ze nam knappe risico's voor een hoge moeiljkheidsgraad en hoopte hiermee een vloerfinale te behalen. Net voor de slotpose maakte ze echter een foutje waardoor een notering in de top vier onhaalbaar werd.

Ook Eva Roos werkte hard, maar was nog niet fit genoeg na twee griepvirussen en blessures. Hierdoor werd er voor veiligheid en dus mindere D-scores gekozen. Nayla Aarts had een lastige wedstrijd omdat haar lichaam ging draaien bij alle overslagen en salto's. Hierdoor heeft ze de wedstrijd helaas niet kunnen afmaken.

Op zondag nam Summer van den Hurk als eerste van de B-selectie deel aan de halve finale turnen. Haar eindscore was hoog, maar niet genoeg om een van de schaarse tickets voor de landelijke finale te bemachtigen.

FOTO RECHTS: Puck van Weert plaatste zich zaterdag voor het Nederlands kampioenschap turnen. (Foto: Sandra Janssen).

Na de pauze pakte hij de draad meteen goed op met een perfecte serie van vijftig punten die hem naar de eerste plaats in het tussenklassement bracht. Dat was echter van korte duur. In de volgende serie misten enkele pijlen nipt de roos, waardoor hij terugviel naar de vierde plaats. Het vervolg was wel weer goed, maar Van der Wiel kreeg van zijn directe tegenstanders geen kans daarmee te profiteren.

RECORD

De laatste serie gaf hetzelfde beeld als de tweede: enkele pijlen die nipt de roos misten, waardoor hij net naast de prijzen greep. Hij gaf zijn vierde plaats extra glans met een persoonlijk record over vijftig pijlen dat hij met acht punten verbeterde tot een totaal van 476. Met dit resultaat plaatst hij zich waarschijnlijk voor het Nederlands kampioenschap in juni.

KARAKTER

Wilma Holsken, die de clubtitel van L'Union bij de vrouwen binnensleepte, nam afgelopen weekend in Drunen deel aan de rayonkampioenschappen in de discipline recurve klasse 2. Zij eindigde op de vijfde plaats met een puntentotaal van 403. In de eerste wedstrijdhelft van 25 pijlen moest Holsken een kleine tegenslag verwerken met een lage serie van 34 punten. Ze toonde echter karakter en wist door verder goed schieten de schade beperkt te houden. Ze kwam tot 198 punten.

In de tweede helft ging de schutter op de gevonden voet verder en kwam zonder problemen tot een score van 205 punten.

Zaalvoetbal

De kampioenen in de diverse afdelingen zijn bekend. Het gaat om feestcafé De Nozem (eerste klasse), het team van Van de Langenberg/Fleur Plastic's (tweede klasse) en Administratie Jilesen (derde klasse). Hieronder staan de laatste uitslagen vermeld van de competitie op maandag. De wedstrijden op zaterdag gaan door tot 16 mei.

Uitslagen zaterdag 18 april

Goossens Adv. – Filipe Mode/E. Maas        2-6

v.d. Langenberg/Fleur - Kwalitaria Strik        3-1

Pika Bikes/'t Geveltje – Adm. Jilesen        2-6

v. Stekelenburg – Hajji/Kissami        4-8

Bakkal – Feestcafé De Nozem        2-3

't Tweespan – Tahadi        2-5

Café 't Geveltje – Autorijschool Gestel        2-13

Programma zaterdag 25 april

Heva Auto. - Kwalitaria Strik        16.30

Bakkal - Goossens        17.15

Hart van Boxtel - Autorijschool Gestel        18.00

C.J. v.d. Sande - Feestcafé De Nozem        18.45

Café 't Geveltje - Filipe Mode/E. Maas        19.30

v. Stekelenburg - Laansma Tuinen        20.15

Fysio De Dommel - X2COM        21.00

Corfu - v.d. Langenberg/Fleur        21.45

Uitslagen maandag 20 april

v. Stekelenburg – Vermeer Verz.        10-3

Requal Team – Plein 2        0-3

Faes Entertainm. – v.d. Heijden Milieu        1-1

Hart van Boxtel – Meijtech Montage        4-6