Afbeelding
Foto: Persburo Sander van Gils

Brandweer Boxtel derde

bij vaardigheidstoets Cuijk

De Boxtelse brandweer heeft tijdens een provinciale vaardigheidstoets in Cuijk de derde plaats behaald. Bevelvoerder René van Schijndel veroverde de meeste punten en kon terugkijken op een goed verlopen wedstrijd. Het Boxtelse korps komt later dit voorjaar weer in actie om deelname aan de strijd om het Nederlands kampioenschap af te dwingen.

De wedstrijden in Cuijk werden gehouden in de klasse TAS-HD van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité. Negen ploegen - waaronder één team uit Boxtel - namen deel aan de vaardigheidstoets. De ploeg uit Boxtel stond onder leiding van Van Schijndel, die momenteel in opleiding is voor de functie van bevelvoerder. De vaardigheidstoets werd gehouden aan de Lavendelkade in Cuijk. Het spectaculaire tafereel speelde zich af op één boot en kon vrijwel integraal aanschouwd worden door het publiek. Mede door het prachtige weer keek de organisatie terug op een geslaagde dag.

De wedstrijdploeg rukte uit voor een brand aan boord van een werkschip dat lag afgemeerd aan de kade. Op het schip was men bezig met werkzaamheden aan de pompinstallatie waarbij iets mis ging. Het schip vloog daardoor in brand.

Bij aankomst van de wedstrijdploeg was een steekvlam waarneembaar. Eén van de medewerkers had brandwonden opgelopen aan zijn armen en durfde het dek niet te verlaten. Op het moment dat zijn brandwonden werden gekoeld, kreeg hij een hartaanval en moest hij gereanimeerd worden. Een collega van het 'slachtoffer' bevond zich nog in het ruim.

Tijdens de prijsuitreiking maakte wethouder Jos Nielen van de gemeente Cuijk bekend dat de Boxtelse brandweer de derde plaats had behaald, achter de korpsen van 's-Hertogenbosch en 's-Gravenmoer. Deze teams komen later dit voorjaar opnieuw in actie in een volgende ronde en gaan proberen door te stoten naar het landskampioenschap.

OP DE FOTO: Leden van het Boxtelse brandweerkorps in actie in Cuijk. Een van de slachtoffers wordt gered van een werkschip. (Foto: Persburo Sander van Gils).