Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

vanaf 24 april weer tijdelijke markthal aan rechterstraat

Mix Market zoekt naar verbindingen

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Toen ondernemers Marc en Lisette Schoenmakers, Monique van Rijt en Bas Doms in december de eerste editie van Mix Market hielden, waar ondernemers zich presenteerden in het leegstaande winkelpand aan de Rechterstraat 26, konden ze niet vermoeden dat deze 'tijdelijke markthal' zou uitgroeien tot een groot succes. De voorjaarseditie gaat vrijdag 24 april van start, waarbij bezoekers kunnen kennismaken met meer dan veertig ondernemers.

,,De opkomst was enorm", aldus Lisette Schoenmakers en Monique van Rijt als ze terugkijken naar de vorige editie. ,,Mensen toonden veel belangstelling voor de ondernemers. We weten niet hoeveel bezoekers er exact waren, maar er waren dagen dat je over de koppen kon lopen. En wat we nog mooier vinden, is dat er twee mensen door de Mix Market voor zichzelf zijn begonnen." Het duo doelt op Natasja Willems en Wendy Ossenblok, die door het succes van Mix Market de stap hebben gewaagd en een winkel hebben geopend aan de Rechterstraat, tegenover Ring & Go.

Het was dus geen vraag of er een vervolgeditie zou komen van Mix Market. ,,Na de evaluatie zijn we al snel gestart met de organisatie van de tweede Mix Market", legt Lisette uit. Monique voegt toe dat de nadruk dit keer ligt op de verbinding met verenigingen, stichtingen en clubs. ,,Het voordeel is dat we het evenement al eens hebben gehouden en dat iedereen ons inmiddels wel kent. We proberen er echter nóg meer mensen bij te betrekken."

HORECA

Zo worden allerlei optredens verzorgd in het winkelpand. Projectgroep PoëZIEN is op zoek naar acteurs en probeert met acteerwerk mensen te werven. Deze groep is op zaterdag 16 mei aanwezig in het winkelpand. Kinderkoor Carmida verzorgt die dag ook een optreden, terwijl leden van Demmo Streetdance op vrijdag 22 mei allerlei demonstraties tonen. Benita Doms zal een dag later allerlei verhalen vertellen in het pand en op zaterdag 30 mei verzorgt Corrie van Esch een kunstworkshop.

Ook nieuw is de samenwerking met De Deugniet. Met uitzondering van het eerste weekend wordt de horeca in Mix Market verzorgd door het eetcafé dat aan de overkant is gevestigd. ,,Mensen kunnen in Mix Market dus ook even neerploffen en genieten van een hapje en drankje", legt Monique uit. De Vincentiusvereniging leent stoelen aan de Mix Market, terwijl ondernemer Jesse van de Sande tafels levert.

Ook het aantal deelnemende ondernemers is toegenomen in vergelijking met de vorige editie. ,,We hebben nu meer dan dan veertig aanmeldingen", aldus Lisette. ,,En is er dit keer nóg meer variatie. Zo zijn we naar de Feel Good Market in Eindhoven geweest en daar hebben we ondernemers aangesproken. Een aantal heeft inmiddels toegezegd te komen. Hopelijk krijgen ze dan ook een binding met Boxtel." Het aanbod is ook deze editie weer gevarieerd: van vintage fietsen tot biologische bonbons en van telecomdiensten tot kinderspeelgoed. Op de deur van het winkelpand hangt wekelijks een poster met wat er ieder weekend wordt verwacht.

MET Z'N ALLEN

Het duo noemt Mix Market 'een blijvertje'. ,,We willen het evenement meer continuïteit geven en dus mogelijk vaker organiseren op een vaste dag of meerdere dagen. Na de evaluatie van deze editie hakken we daarover een knoop door", aldus Monique en Lisette. Een mooie bijkomstigheid is dat de gemeente Boxtel het initiatief inmiddels heeft ondersteund met een voucher van duizend euro. Monique: ,,Toen we hoorden dat de gemeente deze vouchers ging uitdelen aan lokale initiatieven, hebben we meteen een brief geschreven." Wethouder Eric van den Broek zal de cheque vrijdag 24 april, als de Mix Market van start gaat, komen uitreiken. ,,We hopen natuurlijk op veel bezoekers tijdens Mix Market", zegt Lisette. ,,Het is mooi dat we zoveel kunnen samenwerken met andere partijen. Je moet het met z'n allen doen en elkaar helpen, dat is het belangrijkste."

Mix Market wordt gehouden op 24 tot en met 26 april, 15, 16, 22, 23, 29 en 30 mei. Op een aantal data is nog plekken voor ondernemers beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met Monique van Rijt via e-mailadres moniquevanrijt@ziggo.nl.

FOTO BOVEN: Vanaf morgen, vrijdag 24 april kunnen mensen weer kennismaken met ondernemers in de Mix Market aan de Rechterstraat 26 in Boxtel. (Foto: Annelieke van der Linden).


Kunstexpositie

bij Boxtelse

huisartsen

Huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel in Boxtel biedt sinds deze maand ook kunstenaars gelegenheid te exposeren. Momenteel hangen er werken van Natalja van de Louw. ,,Elke vier maanden hangen er nieuwe kunstwerken", vertelt Ilse de Jong, als assistent werkzaam bij de huisartsenpraktijk.

De Jong geeft aan dat er veel kunstwerken zijn die het verdienen gezien te worden. ,,Daar willen wij als maatschappelijk en sociaal bewogen praktijk graag aan bijdragen." HavemanKunst van Ina Haveman organiseert de wisselende exposities, mede doordat ze een ruim aanbod heeft. ,,Zo hebben we de garantie van afwisseling in stijl, kleur en kunstenaar", aldus De Jong.

Kunstenares Van de Louw was maandag aanwezig bij de inrichting van de expositie. ,,Ja, dit werk hangt goed op deze plek, het komt hier perfect tot z´n recht." De Rosmalense is de eerste exposant en content met deze kans. ,,Zelf werk ik in Boxtel bij De Ruimte waar we schildercursussen geven. Exposities organiseren is een hele andere tak van sport, dat laat ik graag verzorgen door Ina Haveman."

Haveman zelf is alweer aan de slag met de inrichting. Binnen een jaar is haar initiatief HavemanKunst gegroeid naar veertig kunstenaars en negen vaste locaties waar ze elke vier maanden nieuwe exposities verzorgt. De schilderijen van Van de Louw zijn de komende maanden te zien in de huisartsenpraktijk aan de Bosscheweg 5 in Boxtel.