Afbeelding
Foto:

dirigent adri aalbers overleden

Elk jaar een volle kerk voor sfeervol kerstconcert

De bekende Boxtelse dirigent Adri Aalbers is maandag in haar woonplaats overleden. Aalbers stond in 1994 aan de basis van het Projectkoor Boxtel, dat sindsdien jaarlijks een kerstconcert houdt in de Sint-Petrusbasiliek.

Aalbers werd in 1946 geboren in Bathmen en woonde met echtgenoot Boudewijn al jaren in Boxtel. In 1970 werd de enthousiaste dirigent bestuurlijke actief, met name op het terrein van koorzang. Ze was onder meer penningmeester van de Stichting Kerkconcerten Boxtel en het gelegenheidskoor Pur Sang. De restauratie van de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in 1994 was voor Aalbers en organist Hans van der Haagen aanleiding om een kerstconcert te houden.

Het eerste concert werd verzorgd door dertig leden van het koor van de protestantse gemeente, maar door de jaren heen breidde het zogeheten Projectkoor flink uit en werden ook mensen van het Sint-Petruskoor, zangvereniging Sint-Petrus en Sint-Cecilia en het Maria-Reginakoor lid. Het koor bestaat inmiddels uit zo'n 67 mensen die tijdens het jaarlijkse concert worden ondersteund door musici en solisten.

Hoewel het sfeervolle kerstconcert pas in december wordt gehouden, was Aalbers al in januari bezig met de voorbereidingen. In augustus gingen de repetities altijd van start. De Boxtelse vertelde een paar jaar geleden in deze krant: ,,Voor mij begint Kerstmis al in de zomer."

Voor haar grote inzet kreeg Aalbers in december 2011 een koninklijke onderscheiding uit handen van de toenmalige burgemeester Frank van Beers. Na afloop van een concert van het Projectkoor werd ze benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 25 april om 13.00 uur in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Adri Aalbers is 68 jaar geworden.


DEELNEMERS GAAN KONINGSCHIETEN

Mantelzorgdag op gildeterrein

Het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris houdt zaterdag 9 mei samen met het steunpunt Mantelzorg van ContourdeTwern een feestelijke mantelzorgdag op het gildeterrein aan het Essche Heike in Boxtel. Het hoogtepunt van de dag wordt het koningschieten met de kruisboog.

Tijdens het koningschieten gaan deelnemers een houten vogel onder vuur nemen tot de laatste splinter naar beneden valt. Wie dat laatste stukje naar beneden weet te halen, mag zich de koning of koningin van de Boxtelse mantelzorgers noemen. Het gilde biedt tijdens de middag een uitgebreid en actief programma aan met verschillende oud-Hollandse spelen.

Deelnemers kunnen zich bekwamen in het kruisboogschieten, handboogschieten en zelfs laserschieten. Mantelzorgers die willen deelnemen, kunnen zich tot 30 april aanmelden bij Marieke Dijkshoorn, telefoon (0411) 65 58 99 of e-mail: mariekedijkshoorn@contourdetwern.nl.

Mantelzorgers zijn mensen die een partner, kind, ouder, familielid of vriend verzorgen. Wie vervoer nodig heeft om op het gildeterrein te komen, kan zich melden bij Marieke Dijkshoorn.

De gildedag duurt van 14.00 tot 17.00 uur.