Afbeelding
Foto: Modelvliegclub Boxtel

PUBLIEK WELKOM BIJ DEMO AAN MIJLSTRAAT

Modelvliegtuigclub opent vliegseizoen op Koningsdag

De leden van Modelvliegtuigclub Boxtel zijn er klaar voor. Maandag 27 april geven ze het officiële startsein voor het nieuwe vliegseizoen. Dat gebeurt op het modelvliegveld aan de Mijlstraat in Lennisheuvel, pal naast de voetbalvelden van LSV.

Tijdens de seizoenstart laten de leden van de Modelvliegtuigclub Boxtel de nieuwe modellen zien die ze in de wintermaanden gebouwd hebben. Ook worden tal van demonstratievluchten gehouden, die alleen doorgaan bij goed weer. Bij regen of harde wind wordt er om veiligheidsredenen niet gevlogen.

Op het programma staan demonstraties van onder meer nieuwe motor- en zweefvliegtuigen alsmede helikopters, die volgens Thieu Trum zullen zorgen voor een kleurrijk en vaak ook boeiend spektakel. De demonstraties op het vliegveld aan de Mijlstraat duren van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur, de toegang is gratis.

De belangstelling voor het modelvliegen groeit in Boxtel, zo constateert Trum. De club was zaterdag een van de vele deelnemers aan de tweede Boxtelse sportmarkt in De Braken waar vooral veel jongeren kennis maakten met het modelvliegen. Met name de vluchtsimulator was erg in trek bij de veelal jonge bezoekers van de sportmarkt.

Op Koningsdag kunnen bezoekers van de demonstratie in Lennisheuvel ervaren hoe het is om te vliegen met een écht modelvliegtuig en het luchtruim volgens Trum onveilig te maken. ,,Natuurlijk gebeurt dit op een veilige manier onder begeleiding van een ervaren vlieger. Ook de oudere bezoekers kunnen op deze manier met het modelvliegen kennismaken. Bovendien worden alle vragen deskundig beantwoord."

Omdat de weersomstandigheden cruciaal zijn voor het doorgaan van de demonstraties, houdt de Modelvliegtuigclub Boxtel haar website actueel bij. Wie de activiteiten op Koningsdag in Lennisheuvel wil bezoeken, kan voor de laatste informatie terecht op de website www.mvcboxtel.nl.