Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

What's Up, Matthijs?

Met een klinkende 4-1 overwinning op SC Heerenveen veroverde PSV zaterdagavond de 22e landstitel in de eredivisie. Een dag later werd de kampioensploeg van Phillip Cocu gehuldigd in Eindhoven. Dat evenement werd bijgewoond door zo'n honderdduizend fans. Eén van hen was PSV-fan Matthijs Leenders (14) uit Boxtel.

Ga je vaak naar PSV? ,,Ik heb geen seizoenkaart, maar koop af en toe losse kaartjes. Dit seizoen had ik ook een passe-partout voor de Europa League en zag de wedstrijden tegen Zenit Sint-Petersburg, Estoril en Panathinaikos. De kampioenswedstrijd heb ik bij Fox Sports gezien en toen het al heel snel 1-0 werd, wist ik dat PSV kampioen zou worden. Ik sprong een gat in de lucht."

Ben je al lang fan van PSV? ,,Al héél lang! Waarom weet ik eigenlijk niet. Mijn opa is voor Feyenoord, mijn vader is Ajacied. Maar ik ben in Eindhoven geboren, dat zal het zijn haha. In mijn team bij ODC zitten ook nogal wat PSV'ers."

Je was een van de vele fans langs de route tijdens de huldiging met de platte kar. Wat vond je er van? ,,Ik vond het heel gaaf om de spelers zo dichtbij te zien en mee te feesten. Ze stonden flink te juichen en lieten de kampioensschaal zien. Omdat het zo extreem druk was, zijn we niet meer naar het Stadhuisplein gegaan. Nadat de platte kar voorbij was, zijn we snel naar huis gegaan om de huldiging op tv te zien."

Kampioen worden betekent dat PSV volgend jaar in de Champions League speelt. Maken ze kans? ,,Mmm, dat zou wel eens lastig kunnen worden. In de Champions League spelen de beste teams van Europa en dan moet je echt heel sterk zijn om te kunnen winnen. Misschien dat het lukt als alle goede spelers blijven, zoals Jethro Willems, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. PSV moet proberen ze nog een jaartje vast te houden, zodat we volgend jaar zeker weer kampioen worden."

Wie is je favoriete PSV'er? ,,Da's makkelijk: Andrès Guardado. En die blijft zeker!"

OP DE FOTO: Matthijs Leenders is een groot PSV-fan. Hij was zondag een van de vele duizenden fans tijdens de huldiging van de Nederlandse voetbalkampioen. (Foto: Marc Cleutjens).