Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

MARATHON BELEEFT ZEVENDE EDITIE

Precies 24 uur spinnen voor Villa Pardoes in Het Geveltje

Café Het Geveltje aan de Stationsstraat in Boxtel is zaterdag 25 en zondag 26 april het decor van een spinningmarathon voor Villa Pardoes. De marathon eindigt zondagmiddag als in het centrum van Boxtel de Oranjebraderie wordt gehouden.

Net als afgelopen jaren gaat de complete opbrengst ook dit jaar weer naar Villa Pardoes, zo meldt initiatiefnemer Johan van den Biggelaar. Ook nu staan weer veel enthousiaste fietsers klaar om de wielen van de dertien spinningfietsen 24 uur draaiende te houden. De twee eigenaren van café Het Geveltje, Joop en Nan de Langen, organiseren de marathon alweer voor de zevende keer op rij. Daarvoor werd het evenement al vijf keer gehouden in het voormalige Nan's Café.

Inmiddels kunnen Joop en Nan de Langen naast de altijd sterk gemotiveerde fietsers rekenen op een vaste club vrijwilligers die alles in goede banen leidt en van alles organiseert om geld binnen te halen voor Villa Pardoes. ,,De fietsers laten zichzelf natuurlijk ook volop sponsoren, want elke kilometer moet natuurlijk geld opbrengen", aldus Van den Biggelaar. Er zijn loten te koop voor een loterij met leuke prijzen.

De spinningmarathon gaat zaterdag 25 april om 16.00 uur van start; wethouder Herman van Wanrooij geeft het startschot. Daarna gaan de remmen los en de wielen draaien. Tijdens de 24 uur durende marathon zullen verschillende spinninglessen verzorgd worden door ervaren instructeurs en is de muzikale omlijsting in handen van DJ Wozzy. Zondag 26 april om 16.00 uur worden de fietsers afgevlagd en wordt de eindstand bekendgemaakt. Als laatste wordt een cheque aan een vertegenwoordiger van Villa Pardoes overhandigd.

Bezoekers zijn welkom om deelnemers aan te moedigen en een duit in het zakje te doen voor het goede doel.