Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

jeugd maakt kans op allerlei prijzen

Oranjefestiviteiten Esch: bingo, fietsen en spelletjes

De activiteiten op Koningsdag in Esch zijn bedoeld voor inwoners van alle leeftijden. Vanaf 13.00 uur gaan de Oranjefestiviteiten van start op het Marktplein voor dorpshuis De Es.

De officiƫle ceremonie start om 13.00 uur. Burgemeester Jeannette Zwijnenburg houdt een toespraak voor de gedecoreerden, ook het hijsen van de vlag maakt deel uit van het programma. Aansluitend starten alle activiteiten. De fietstocht die jaarlijks wordt georganiseerd door 't Bacchuscorps gaat al eerder van start. Vanaf De Es kunnen fietsliefhebbers tussen 12.00 en 13.30 uur vertrekken voor een tocht van 25 of 40 kilometer.

Bij De Es wordt een terras ingericht met eten en drinken en allerlei spelletjes zoals bingo en een springkussen. Deejay Rob zorgt voor feestelijke muziek. Om 14.00 uur start de tocht waar kinderen met een versierde fiets aan mee kunnen doen. Deze keer heeft de organisatie een puzzel- en spelletjestocht uitgezet. Aanmelden voor deze activiteit kan ter plekke.

Rond 16.30 uur wordt de ballonnenwedstrijd gehouden. Direct daarna worden prijzen uitgereikt voor de leukst versierde fiets, de koning(in) die het mooist verkleed is en ook de winnaars van de puzzeltocht worden bekendgemaakt.

Op de parkeerplaats van het Marktplein wordt een vrijmarkt gehouden waar Esschenaren spulletjes kunnen verkopen. Aanmelden kan via info@soesch.nl. Naast de verkoop van allerlei artikelen mogen deelnemers ook diensten te koop aanbieden zoals het lakken van nagels. En natuurlijk is het ook mogelijk de vrijmarkt extra gezellig te maken door het bespelen van muziekinstrumenten.

ORANJEPROGRAMMA

13.00: officiƫle ceremonie.

12.00-14.00: start fietstocht Bacchuscorps.

14.00: start overige activteiten.

14.00: eerste ronde bingo, voor volwassenen.

15.30: tweede ronde bingo, voor kinderen.

16.30: ballonnenwedstrijd en prijsuitreiking.

Voor de leerlingen van de Sint-Willibrordusschool staan morgen, vrijdag 24 april ook al activiteiten op het programma. Om 08.15 uur wordt gezamenlijk op school genoten van een lekker ontbijt, aansluitend vertrekken de kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 naar de sportvelden van Essche Boys. Hier wordt om 09.20 uur gestart met een speciale dans waar landelijk vrijwel alle scholen aan meedoen. Vanaf 09.30 uur staan er sportieve activiteiten op het programma, zoals balspelletjes en hardloopwedstrijden.

OP DE FOTO: Tijdens Koningsdag in Esch werd vorig jaar volop geknutseld. Natuurlijk waren de kinderen gekleed in oranje outfits. (Foto: Annelieke van der Linden).