De Mariakapel aan de Heikant in Esch maakt deel uit van de kapellentocht die in de meimaand wordt gehouden. (Foto: Peter de Koning).
De Mariakapel aan de Heikant in Esch maakt deel uit van de kapellentocht die in de meimaand wordt gehouden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Kapellentocht

rond Boxtel

in meimaand

Tijdens de meimaand - de Mariamaand - wordt ook dit jaar in de regio Boxtel een kapellentocht gehouden. Deze voert langs enkele veldkapellen in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch.

De kapellentocht werd vorig jaar voor het eerst gehouden en fungeerde toen als een soort schaduwbedevaart. Een delegatie van de nieuw te vormen fusieparochie Heilig Hart verbleef een week in Lourdes. Voor de thuisblijvers werd een plaatselijke tocht langs Mariakapellen gehouden die aardig wat belangstelling trok. Om die reden wordt de kapellentocht ook dit jaar georganiseerd.

De kapellentocht duurt dit jaar van dinsdag 5 mei tot en met zaterdag 9 mei en start elke dag om 14.30 uur op de binnenplaats van de pastorie van de vroegere Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat. De eerste kapel die wordt bezocht, ligt op loopafstand; via de begraafplaats van het in januari aan de eredienst onttrokken kerkgebouw wordt de Mariakapel bezocht die op Hemelvaartsdag zal worden ingezegend. Deelnemers gaan in processie langs wit-blauwe vlaggen naar de kapel.

Woensdag 6 mei voert de kapellentocht naar de Sint-Jozefkapel die in park Boscheind aan de rand van kerkdorp Lennisheuvel staat. Donderdag 7 mei gaan de deelnemers naar de Mariakapel aan de Kapelstraat in Liempde. Vrijdag 8 mei volgt een bezoek aan de Mariakapel in de buurtschap Roond in Boxtel-West, de laatste tocht voert zaterdag 9 mei naar de Mariakapel aan de Heikant in Esch.

De kapellentocht biedt parochianen van de nieuwe Heilig Hartparochie gelegenheid Maria te vereren in de meimaand en het geloof levendig te houden door samen te bidden en te zingen. Verder wordt God bedankt voor het ontstaan van een nieuwe, bloeiende parochiegemeenschap die de dorpen Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch omvat.

Boxtel

Heilig Hartkoor

Het Heilig Hartkoor uit Boxtel zingt zondag 26 april tijdens de hoogmis van 10.00 uur in de H. Michaelkerk te Sint-Michielsgestel. De viering is te volgen via de website www.michaelparochie.nl.