Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

ROCKBAND OOK TE GAST OP LIMUSCENE

Driehonderd fans uit hun dak

met jubilerende Herriecanes

De muzikanten van The Herriecanes kijken terug op een geslaagde viering van het 'zoveeljarig' jubileum bij café D'n Boer. Volgens gitarist Roeland Heesbeen bezochten zo'n driehonderd muziekliefhebbers het vier uur durende live optreden dat buiten bij de kroeg aan de Corpus in Boxtel werd verzorgd.

The Herriecanes werden ongeveer vijftien jaar geleden opgericht door kroegbaas Harrie van Erp en met de andere bandleden vond hij het tijd voor een feestje. Omdat de oprichtingsdatum niet bekend is, werd een zoveeljarig jubileum georganiseerd. Het leidde tot een concert op een buitenpodium, waar The Herriecanes in wisselende samenstelling optrad. ,,We hebben erg genoten van het concert, mede omdat er zoveel publiek was en de zon voortdurend scheen", blikt Heesbeen terug. ,,Wat me opviel is dat onze muziek in de smaak viel bij alle leeftijden. Ik zag jongeren dansen, maar ook oma's die genoten van stevige nummers van bijvoorbeeld Uriah Heep. Da's toch wel kicken."

In de eerste set trad The Herriecanes op in de aloude bezetting met Peter van Kollenburg, die zich een prima gastheer toonde en tussen de liedjes door een petite histoire van de band vertelde. Van Kollenburg introduceerde daarna zanger Gerlof Trommelen, die de laatste jaren als frontman optreedt. ,,In de laatste set begroeten we Yvonne van Beers en Jet Mathijssen op het podium waarmee we het concert afsloten." In die bezetting wil The Herriecanes ook op Eerste Pinksterdag optreden. Die dag steekt de Boxtelse band de rijksweg A2 over om in hartje Liempde een concert te verzorgen tijdens festival Limuscene. Een week na Limuscene wacht opnieuw een show voor The Herriecanes. Dan is de band een van de deelnemers aan het Rolling Stones-weekend, dat op 29, 30 en 31 mei wordt gehouden in de vertrouwde thuisbasis: café D'n Boer.

OP DE FOTO: Beeld van het jubileumconcert van The Herriecanes bij café D'n Boer. Links achter de toetsen oprichter Harrie van Erp. (Foto: Gerard Schalkx).