verlies voor Boxtelse handbalsters

HCB '92 verspeelt titel bij Saturnus

De handbalsters van HCB '92 uit Boxtel hebben de kansen op het kampioenschap verspeeld. De vrouwen verloren vorige week met 18-6 van Saturnus uit Bladel dat daarmee de titel in de wacht sleepte.

Bij winst kon HCB '92 een gooi doen naar het kampioenschap; het doelsaldo speelde daarbij een grote rol. Maar de ploeg uit Boxtel leed in de beginfase veel balverlies en bijna alle doelpogingen werden gestopt door een uitstekende doelvrouw. De verdediging aan Boxtelse zijde was niet sluitend en al snel kreeg Saturnus een penalty toegekend die prima werd ingeschoten.

Saturnus wist met diverse afstandsschoten het net te vinden en na een paar minuten was het al 4-0 in het voordeel van de thuisploeg. Judit Bànyai wist uiteindelijk vanuit een vrije worp met een stuitbal de doelvrouw te verrassen, maar HCB '92 bleef achter de feiten aanlopen. Saturnus bepaalde het spel met snelle aanvallen en wist keer op keer het net te vinden. Met een afstandsschot van Inge van Drunen gingen de Boxtelse handbalsters de kleedkamer in met een 10-2 ruststand.

Na de korte onderbreking herpakte HCB '92 zich goed. De verdediging zat beter dicht en de Boxtelse speelsters wisten uiteindelijk snelle aanvallen op te zetten. Annemarie Sens zorgde met een verrassend schot voor 11-3. Vervolgens wist Hèlen Berkelmans een break-out te benutten, Miranda van Engelshoven en Bànyai zorgden ervoor dat HCB '92 inliep naar 11-6. Saturnus bleef echter van afstand scoren en de opbouwster wist nog driemaal achter elkaar het net te raken. Ze bracht daarmee de stand op 18-6, zodat de punten naar de formatie uit Bladel gingen en HCB '92 als nummer twee in de poule met lege handen stond.


BOXTELSE HONKBALLERS BOEKEN VERLIES IN ETTEN-LEUR

Softbalsters imponeren in twee duels

De softbalsters van Ducks uit Boxtel hebben zaterdag én zondag hun wedstrijden gewonnen. In Bergen op Zoom waren de Boxtelse vrouwen met 15-2 te sterk voor Wizards of Boz. Een dag later wonnen de softbalsters op eigen veld met 15-5 van Stags uit Etten-Leur.

Het team Wizards of Boz was nog onbekend voor de Boxtelse softbalsters. Daarom was het een verrassing wat de wedstrijd zou gaan brengen. De pitcher uit Bergen op Zoom wist de plaat niet goed te bereiken, in de eerste inning leidde Ducks al met zeven punten. In de tweede inning kwam er een vervangende pitcher die de Boxtelse ploeg in bedwang hield. Ducks bleef sterk verdedigen en in de vijfde inning kreeg het team grip op de pitcher van Wizards of Boz. Met verschillende honkslagen en homeruns eindigde de wedstrijd vervroegd door de mercy rule in het voordeel van Ducks.

Een dag later kwam Stags op bezoek in Boxtel. De pitcher van Stags kreeg geen grip op de wedstrijd en gooide regelmatig vier wijd. Na de eerste slagbeurt had Ducks al een ruime voorsprong van elf punten. In de daaropvolgende innings werd Stags sterker en werden wat punten gescoord. Een vijfde inning bleek noodzakelijk en deze werd door Ducks goed benut. Met 15-5 werd ook deze wedstrijd met ruime winst afgesloten.

De honkballers van Ducks waren minder succesvol. De ploeg begon zwak en kwam niet op de honken. Stags daarentegen sloeg direct toe en scoorde drie keer. De formatie uit Etten-Leur bleef scoren, mede door veldfouten bij de Boxtelaren. Werpers Jeroen van Nes en Max Denteneer gooiden desondanks sterk. Na zeven innings en een 10-0 stand was de wedstrijd ten einde. Stags zette een goede wedstrijd neer en Ducks schoot duidelijk tekort. Met een nederlaag en zogeheten no-hitter als resultaat.

Uitslagen zaterdag 18 april

Beeball: Starlights - Ducks        17-17

Pup. softbal: Stags - Ducks        3-3

Pup. honkbal: Ducks - Gryphons        11-3

Junioren: Royals - Ducks        15-8

Asp. softbal: Stags - Ducks        9-7

Dames: Wizards of Boz - Ducks        2-15

Uitslagen zondag 19 april

Heren 2: Hickory - Ducks        12-2

Heren 1: Stags - Ducks        10-0

Dames: Ducks - Stags        15-5

Programma zaterdag 25 april

Beeball: Kickers - Ducks        10.00

Beeball: Ducks - Cardinals        11.00

Junioren: Mustangs - Ducks        14.00

Pup. honkbal: Nuenen - Ducks        14.00

Asp. softbal: Ducks - Gryphons        15.00

Programma zondag 26 april

Heren 1: Wombats - Ducks        16.00

Heren 2: Bullfighters - Ducks        14.00