Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GEMEENTEBESTUUR IN SINT-URSULA

Leerzame koffie-ochtend in Centrum-Breukelen

MARGO BARTELDS

Met een lekkere kop koffie of thee in gesprek met burgemeester en wethouder over de wijk en woonomgeving. Dat deden verschillende bewoners van de wijken Centrum en Breukelen vorige week in Sint-Ursula, waar burgemeester Mark Buijs en wijkwethouder Eric van den Broek geïnteresseerd luisterden naar grote en kleine klachten, tips en aanbevelingen.

Burgemeester Buijs schuift aan bij de dames van de KBO-gymnastiekgroep die net klaar zijn met hun activiteit. Ze maken van de gelegenheid gebruik om hun onzekerheid te laten blijken over het voortbestaan van hun wekelijkse gymnastiekuur als hun 'huisbaas', culturele instelling MIK, ophoudt te bestaan.

De 94-jarige Lenie Dimmers gymt al achtentwintig jaar bij de KBO en hoopt van harte dat ze de dertig jaar kan volmaken. ,,Ik beloof u er alles aan te doen om u in elk geval snel duidelijkheid te bieden", is de reactie van Buijs. Hij geeft aan het leerzaam te vinden om tussen de mensen te zijn en op informele wijze te horen wat er zoal leeft.

De burgemeester vraagt de sportieve dames meer te vertellen over hun eerdere werkzaamheden en woonsituaties. Ze vertellen er maar wat graag over...

MOLENWIJK

Het echtpaar Van der Plas uit de Doornakkerlaan is speciaal naar Sint-Ursula gekomen om aandacht te vragen voor park Molenwijk en directe omgeving. Gerhard van der Plas heeft zorgen over negatieve ontwikkelingen, maar ook volop ideeën voor verbeteringen. Van hondenuitlaatroutes en hangplekken tot meer activiteiten bij het hertenkamp. Van alles en nog wat passeert de revue...

Fons van Heesch, de kersverse voorzitter van het pas opgerichte wijkplatform, wijst op onveilige situaties door langdurig defecte straatverlichting in de Annastraat. Aan tafel wordt verder ook gesproken over een aantal nijpende verkeersknelpunten: de oversteekplaats en het wat onlogisch eindigende fietspad bij het station, het verdwijnen van de vaste parkeervergunning voor centrumbewoners bij de bibliotheek en de rijen studenten van het NS-station naar SintLucas en terug.

Ruim twintig mensen gingen in Sint-Ursula met Buijs en Van den Broek in gesprek. ,,Een plezierige ochtend waar we van leerden en mee aan de slag kunnen", aldus wethouder Van den Broek.

FOTO BOVEN: Wijkwethouder Eric van den Broek in gesprek met bewoners van de wijk Centrum-Breukelen in de grote zaal van Sint-Ursula. (Foto: Peter de Koning).