AUDACIA TE STERK VOOR ESSCHENAREN

Essche Boys gaat met 1-0 kopje onder in Moergestel

Essche Boys heeft zondag de uitwedstrijd tegen Audacia met 1-0 verloren. Dezelfde stand als de heenwedstrijd, alleen trokken toen de Esschenaren aan het langste eind. De enige treffer voor de gastheren uit Moergestel viel in de 71e minuut, waarbij een buitenspelsituatie door de scheidsrechter genegeerd werd. Uit de daarop volgende aanval tikte een speler van de thuisploeg de bal in het vijandelijke doel.

Het duel tussen Audacia en Essche Boys werd gespeeld op een slecht bespeelbaar veld, maar beide teams probeerden er het beste van te maken. De ploeg uit Moergestel was de meest aanvallende ploeg, terwijl Essche Boys op de counter loerde. Het eerste gevaarlijke moment had plaats voor het doel van Audacia. Een door Jethro van Gerven scherp genomen corner kon met met veel moeite door de keeper op de lijn gekeerd. Een paar minuten later kreeg Audacia een prima mogelijkheid om de score te openen, maar bleef een doelpunt opnieuw uit.

OPGELUCHT

Essche Boys-speler Kees Vugs zorgde in de 25e minuut voor gevaar en weer een minuut later haalden de bezoekers opgelucht adem toen de bal op de lat belandde. Ook Luuk van Velthoven was dichtbij een goal, maar ook zijn inzet eindigde op de 'dwarsligger', waarna de terugvallende bal net iets buiten het bereik van Bart van der Bruggen kwam.

Na rust bleef Audacia jacht maken op het eerste doelpunt, maar de Essche verdedigers deden hun werk naar behoren. In de 58e minuut werd het bijna 0-1, maar het schot van Yannic van Gerven ging langs de verkeerde kant van de paal. Na de openingstreffer van de thuisploeg was de ban gebroken. Met nog ruim twintig minuten op de klok zette Essche Boys alles op de aanval.

RENTREE

Een gedenkwaardig en mooi moment was de invalbeurt van Django van Gerven, die na ruim twee jaar blessureleed, zijn rentree maakte in het eerste elftal van Essche Boys. Bijna had hij zij comeback bekroond met een doelpunt. Uit een knappe pass van Velthoven tikte hij de bal ineens vanuit de lucht richting het doel van Audacia, maar de bal ging net over de kruising. Essche Boys deed er in de laatste fase van de wedstrijd alles aan om op gelijke hoogte te komen, maar de nederlaag kon niet meer worden voorkomen.