LIEMPDENAREN WINNEN BIJ JULIANA MILL

DVG al verzekerd van nacompetitie

DVG heeft zondag bij Juliana in Mill een plek in de nacompetitie van de vierde klasse veroverd. Daarmee maken de Liempdenaren kans op promotie naar de derde klasse. In Mill werd het onder stralende weersomstandigheden 2-3.

In de eerste minuut had DVG op voorsprong moeten komen toen een slimme Aaron van Dooren een balletje liet lopen; het schot van Sander van de Ven ging naast. Juliana kwam kort daarna aan de leiding toen een voorzet onhoudbaar werd ingeschoten. Er ontstond daarna een levendige eerste helft met legio kansen voor de DVG'ers. Ook de thuisploeg had een paar goede mogelijkheden.

Een hoekschop kwam bij de vrijstaande Martijn Caarls en het publiek dacht al aan de gelijkmaker, maar de bal belandde aan de verkeerde kant van het doel. Juliana had even later een riante kans op 2-0, maar een kopbal werd door een goede reflex van doelman Sander van Eeuwijk onschadelijk gemaakt.

De volgende kans was voor Wilco Voets die de diepte werd ingestuurd en binnen de zestien werd gevloerd. Tot verbazing van het publiek gebeurde er vervolgens niets: geen penalty, geen rode kaart maar doorspelen, zo gaf de arbiter aan. DVG bleef geloof houden in een goed resultaat maar zag nog geen kans om te scoren.

Aan het slot van de eerste helft bereikte een voorzet van Mickel Schuurmans ploeggenoot Van Dooren die in de rebound kon scoren: 1-1. Het werd voor rust nog 1-2 toen een voorzet van de doorgelopen Peter Versantvoort door Van de Ven met een venijnig schot in de korte hoek werd geknald.

VINGERTOPPEN

Ook na rust was het een goed voetballend DVG dat de ruimte opzocht en via goede combinaties kansen creëerde. Een lobje van de altijd sleurende Wilco Voets – na afloop aangewezen als man of the match - ging over het doel. In de 67e minuut werd een handsbal geconstateerd en Tarn van de Wiel was de aangewezen schutter. Zijn schot in de korte hoek ging via de vingertoppen van de keeper tegen de touwen: 1-3. Juliana kwam nog terug tot 2-3, maar DVG zag kans het duel zonder verdere tegentreffers uit te spelen.

Met deze overwinning is een plek in de nacompetitie verdiend. Hierin worden in de eerste ronde twee wedstrijden gespeeld tegen de periodekampioen van de klasse 4G. De winnaar speelt opnieuw uit en thuis, bij winst is promotie naar de derde klasse een feit. Bij verlies in de tweede ronde is er nog één duel op neutraal terrein waarbij de winnaar alsnog een stapje hoger kan gaan spelen.

FOTO BOVEN: Man of the match Wilco Voets aan de bal in het spannende duel tussen DVG en Juliana in Mill. (Foto: DVG).

LSV sleept zich naar het einde van competitie

WSJ bleek zondag een te sterke tegenstander voor LSV. De ploeg staat dan ook in de top van de ranglijst, terwijl de ploeg uit Lennisheuvel in de onderste regionen verkeert.

De motivatie van LSV was onvoldoende. Met een 4-0 nederlaag kwamen de voetballers er nog genadig af. Zondag 26 april staat om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen Olympus op het programma.