Verdedigster Lieke Postema aan de bal voor hockeylcub MEP. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

opmars mannen- en vrouwenhockeyploeg gestuit

Play-offs uit zicht voor teams MEP

De mannen- én de vrouwenploeg van de Boxtelse hockeyvereniging MEP verloren zondag hun thuisduels. Hierdoor kwam er een einde aan een goede reeks van beide teams en zijn de kansen op de play-offs zo goed als verkeken. De vrouwen leden 1-2 nederlaag tegen Helmond en de mannen verloren opnieuw met 4-5 van MOP uit Vught.

De hockeysters speelden zondag meer tegen zichzelf dan tegen Helmond. Vanaf het begin was het duidelijk dat MEP de zenuwen niet onder controle had. MEP opende nog wel de score door Yvet van Schaijk. In die fase erna had Mep ook de kans op de 2-0, maar die viel niet. Daarna nam Helmond het initiatief over.

Een onterechte strafcorner, vlak voor rust, bracht de ploegen in evenwicht. In de tweede helft zorgde opnieuw een dubieuze corner voor de 1-2. Wel moet gezegd worden dat Helmond in die fase gewoon beter was en dat MEP bepaalde beslissingen over zichzelf afriep. Door de coaching werd op bijna elke beslissing van de scheidsrechter te worden gereageerd, dat maakt vooral jonge arbiters onzeker. Daar ligt een duidelijk verbeterpunt voor het volgend seizoen. Voor MEP is het nu een kwestie van de competitie uitspelen. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen koploper Venlo. Bevrijd van de druk kunnen de Boxtelse hockeyvrouwen opnieuw hun kunnen tonen. Afslag zondag in Venlo om 12.45 uur.

Heeze        19-12        Basko        19-8

De zinderende wedstrijd tussen de mannen van MEP en MOP was een regelrechte reclame voor het hockey. Het was een snelle en sportieve wedstrijd met fraaie acties en veel doelpunten. Net als in Vught trok MOP met 4-5 aan het langste eind.

Opvallend was dat in de eerste helft alle doelpunten in dezelfde minuut werden gevolgd door een goal van de andere partij. Na de snelle 1-0 van Stijn Koesen viel direct de gelijkmaker. En na de 1-2 van MOP maakte Menno Galema direct gelijk. Toen vervolgens Bram Langenhuijsen MEP op voorsprong zette, kwamen de Vughtenaren in dezelfde minuut weer langszij: 3-3.

In de tweede helft speelden de ploegen iets gereserveerder en was het wachten op de kansen. Galema bracht weer hoop in de Boxtelse harten, maar de Vughtse corner deed alles weer teniet en zorgde ervoor dat de punten uiteindelijk mee naar Vught gingen. MOP kan aan het kampioenschap gaan denken en voor de Boxtelse hockeyers is het zaak om alvast naar het volgend seizoen te gaan kijken. Zondag speelt MEP opnieuw thuis tegen Geel Zwart uit Veghel. Die ploeg is nog in felle degradatiestrijd verwikkeld. MEP moet dus zijn sportieve plicht vervullen. Afslag op sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

MOP        19-42        Helmond        19-38

HCAS        19-33        MEP        19-33

Berkel Enschot        19-33        HOD        19-32

EMHC        19-29        Venlo        19-26

Hopbel        19-20        Oedenrode        19-19

Geel Zwart        19-17        Eindhoven        19-2

FOTO BOVEN: Verdedigster Lieke Postema van MEP is aan de bal. De vrouwenploeg verloor met 1-2 van Helmond. (Foto: Hans Verberk).

Libreteam van

't Ivoor verliest

laatste wedstrijd

Het eerste libreteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 24-28 verloren. Don van der Wiel en Theo Verhagen verloren hun partij, Chris Fasseur wist wel te winnen. Voor het team bleek een plek in de middenmoot dit jaar het hoogst haalbare.

Het tweede libreteam kwam niet in actie en is nog verwikkeld in de strijd om de derde plaats. Het derde team pakte dertig punten tegen Het Tolhuis en maakt kans op een tweede plek. Theo van Dongen, Gerard de Beer en Math Hendriks speelden een prima wedstrijd.

Bij de recreanten ging het mis voor het eerste team. De ploeg leed een grote nederlaag waardoor de koppositie uit handen werd gegeven. Ook het tweede team verloor, OBV De Vliedberg bleek te sterk. Het driebanden klein-team boekte een mooie overwinning en ook het driebanden groot-team maakt nog kans op de titel, in de komende wedstrijd tegen de nummer twee valt de beslissing.