Boris Oomes van het eerste mannenteam van De Merletten won als enige zijn partij tegen Bastion Baselaar uit 's-Hertogenbosch. De Boxtelse ploeg verloor uiteindelijk met 1-5. (Foto: Hans Verberk).
Boris Oomes van het eerste mannenteam van De Merletten won als enige zijn partij tegen Bastion Baselaar uit 's-Hertogenbosch. De Boxtelse ploeg verloor uiteindelijk met 1-5. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

KAMPIOENSCHAP RAAKT UIT BEELD VOOR TENNISSERS

Pechdag De Merletten tegen Baselaar

Na de 4-2 nederlaag bij titelkandidaat Laren van vorige week, ging het eerste mannenteam van de Boxtelse tennisvereniging De Merletten zondag voor eerherstel in eigen huis. De opponent, Bastion Baselaar uit 's-Hertogenbosch, was vorig jaar nog actief in de eredivisie en heeft enkele nationale toppers in de selectie. De Merletten verloor met 1-5.

De dag begon goed voor de mannen uit Boxtel nadat Boris Oomes wederom liet zien dat hij tijdens de thuiswedstrijden op kunstgras onverslaanbaar is. Het massaal toegestroomde publiek zag hem Stijn de Gier, nummer 34 van Nederland, in een hoogstaande wedstrijd met 7-5, 3-6, 6-4 aan de kant zetten.


Derde dangraad voor taekwondoka Atmane Qoubbane

Taekwondoka Atmane Qoubbane van de Boxtelse taekwondoschool Dekker heeft zondag na jaren training zijn derde dan-graaf behaald.

Het landelijk dan-examen vond plaats in Asperen en negentien kandidaten uit heel Nederland gingen op voor hun eerste, tweede of derde dan-graad.

Sabum Ad Dekker was gastdocent en maakte deel uit van de examencommissie. Die bestond verder uit master Steef Zondag, sabum Hennie Tijssen, sabum Willem Janssen en sabum Henk Schaai.

Guus Oerlemans kon het goede voorbeeld van Boris niet volgen. Hij haalde in de tweede singel zijn gebruikelijke niveau niet en verloor verrassend van een degelijk spelende Rob van Thiel: 3-6, 6-2, 3-6.

Het derde enkelspel ging tussen Tom van Ooij en Peter Lucassen, die zijn buitenlandse tennisavontuur tijdelijk onderbrak om eenmalig te spelen voor Bastion Baselaar. Lucassen liet in zijn wedstrijd zien waarom hij als nationale topspeler wordt beschouwd en gaf Van Ooij geen enkele hoop op een overwinning: 6-1, 6-0.

In de laatste singel leek Remi de Jager namens De Merletten op weg naar een eenvoudige overwinning op Bram Kaffener. Echter, kon hij geen enkele van zijn vier matchpoints in de tweede set verzilveren, waardoor een derde set een beslissing moest brengen. Daarin trok Kaffener de wedstrijd zeer gedecideerd naar zich toe: 6-2, 6-7, 1-6.

NIEMAND TEVREDEN

Beide dubbelspelen zouden gewonnen moeten worden door De Merletten om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Oomes en Oerlemans kregen echter weinig kansen tegen Lucassen/Van Thiel: 3-6, 3-6. Van Ooij en De Jager boden het koppel Van Grinsven/De Gier beter partij. In de derde set werd een aantal breakkansen net niet benut door het Boxtelse koppel, waarna de mannen van Bastion Baselaar wél meteen toesloegen in de beslissende game: 3-6, 6-4, 5-7.

Met een 1-5 eindstand was niemand bij De Merletten tevreden. Captain Remi de Jager: ,,Ook al is Bastion Baselaar een goed team, gezien het verloop van de partijen hadden we één of twee punten meer verdiend. Verder is het jammer dat Peter Lucassen toevallig tegen ons team meespeelt, aangezien Bastion een stuk sterker is met hem erbij."

Met twee nederlagen in drie wedstrijddagen lijkt het eerste mannenteam van De Merletten af te haken in de strijd om het kampioenschap. Een goede klassering is echter nog mogelijk, aangezien de laatste drie zondagen wedstrijden tegen drie degradatiekandidaten op het programma staan. Zondag 26 april moet echter eerst nog worden aangetreden tegen koploper Lewabo. Deze ontmoeting begint om 14.00 uur in Beneden-Leeuwen.