De laatste strafschop van de schoolvoetbalfinale tussen De Vorsenpoel en de Angelaschool in beeld gebracht. De Vorsenpoel won de titel. (Foto: Marc Cleutjens).
De laatste strafschop van de schoolvoetbalfinale tussen De Vorsenpoel en de Angelaschool in beeld gebracht. De Vorsenpoel won de titel. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

MEP BIEDT ONDERDAK AAN KONINGSDAGHOCKEY

Koningsdagvoetbal in Boxtel, altijd spannend!

Meedoen aan koningsdagvoetbal en koningsdaghockey op maandag 27 april is niet alleen leuk. De meer dan zeshonderd basisschoolkinderen die gaan voetballen bij ODC en hockeyen bij MEP strijden ook voor de prijzen en soms kan dat leiden tot bloedstollende finales. Zoals vorig jaar, toen de eindstrijd tussen de Vorsenpoel en de Angelaschool zelfs beslist moest worden met strafschoppen...

Het koningsdagvoetbal kent een lange historie in Boxtel en prijkt al vele decennia op het traditionele programma van (vroeger) Koninginnedag en (thans) Koningsdag. ODC biedt al vele jaren onderdak aan het schoolvoetbaltoernooi, dat ook dit jaar zal worden afgewerkt op het kunstgras van sportpark Wagenaars. Het koningsdaghockey is enkele jaren geleden toegevoegd aan het rooster en lokt vooral veel meiden naar de kunstgrasvelden van MEP in sportpark Molenwijk.

PARKEREN

ODC rekent volgens organisator Arjan van Bokhoven op deelname van 32 schoolteams, die verdeeld worden over poules. Dit jaar hebben de scholen zeven meisjes-, en vijftien jongensteams ingeschreven. Bovendien doen ook tien gemengde ploegen mee. Allemaal strijden ze om de bekers; scholen krijgen een herinnering voor de prijzenkast.

Vanwege de toestroom van ruim vierhonderd sportende kinderen en veel ouders, wordt het Essche Heike ook dit jaar voor doorgaand verkeer afgesloten. De nieuwe parkeerplaats bij sportpark Wagenaars wordt ingericht als fietsenstalling en is niet open voor auto's. De finales worden rond 15.30 uur gespeeld.

24 HOCKEYTEAMS

Femke Lagerweij van MEP rekent tijdens het koningsdaghockey op deelname van minimaal 24 teams. Daarmee zal MEP net als ODC honderden kinderen ontvangen die gaan strijden om de hoogste eer, maar ook een gezellige sportdag beleven die tot 13.00 uur duurt.