HEILIG HART PAROCHIE

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de vierde zondag van Pasen, tevens Roepingenzondag, met als motto: De Goede Herder. 'Vrede zij U'. Met deze woorden begroet de verrezen heer Jezus zijn verbijsterde leerlingen, die hem dood waanden. En met deze woorden komt hij ook ons vandaag tegemoet in de eucharistie. Wij worden opgeroepen zijn vrede uit te dragen in deze wereld.

* Roepingenzondag. Op de vierde zondag van Pasen wordt onze aandacht en ons gebed gevraagd voor ieders roeping. Ieder heeft zijn eigen mogelijkheden en eigen taak in het leven. Het is ieders opdracht om die ook vanuit ons geloof te bezien. Als we ons werk en onze levenstaak bezien in relatie met God, zullen we ons ook geroepen weten om er een diepere inhoud aan te geven. Op Roepingenzondag worden we uitgenodigd om ons bewust te zijn, dat in onze levenstaak ook de mogelijkheid en de roeping te vinden is, om de boodschap van het evangelie mee gestalte te geven in onze eigen omgeving. In een tijd dat er in de kerk een gebrek is aan mensen die de verkondiging van het evangelie tot levenstaak willen maken, is daarbij heel zeker een bijzonder gebed op zijn plaats, dat ook vandaag jonge mensen zich durven laten roepen om als priester of diaken in de kerk werkzaam te zijn.

* Liturgische kalender. Maandag 27 april: gedachtenis heilige Petrus Canisius, priester en kerkleraar. Woensdag 29 april: heilige Catharina van Siena, maagd en kerklerares.

* Kapellentocht. Evenals het vorig jaar wordt er weer een Kapellentocht gehouden langs de veldkapellen van Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde. Nu doen wij dat om God te bedanken voor onze nieuwe gemeenschap, om Maria te vereren in de meimaand en om ons geloof levendig te houden door samen te bidden en te zingen. De Kapellentocht begint iedere dag om 14.30 op de binnenplaats bij de pastorie van de voormalige Heilig Hartkerk, om van daaruit gezamenlijk te vertrekken per fiets. Dinsdag 5 Mei als eerste de pas geopende kapel bij de vroegere Heilig Hartkerk. Via de begraafplaats gaan we in processie naar de kapel. Woensdag 6 Mei de Mariakapel in de Kapelstraat te Liempde. Donderdag 7 Mei wordt gebeden in de Sint-Jozefkapel te Lennisheuvel. Vrijdag 8 Mei bezoeken we de Mariakapel op de Roond en zaterdag 9 Mei als laatste de Mariakapel aan de Heikant in Esch.

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en pastor R. Niessen, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. 67 22 15. Kapelaan G. de Jong, Vendelstraat 2, 5298 CZ Liempde. Tel. 63 12 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Collecte Roepingenzondag. Na de vieringen in het weekend kan men een bijdrage geven voor de werving en opleiding van mensen met een roeping in het kerkenwerk. Hiervoor staan de grote groene bussen achter in de beide kerken.

* Gezamelijke Ziekenzalving. Dinsdag 28 april om 14.30 vindt op woonzorgcentrum Elisabethsdael/Vinckenrode de gezamenlijke ziekenzalving plaats.

* Ontmoeting. Na de viering van 09.00 op zondag zijn parochianen namens het pastoraal team welkom in het pastoraal centrum Duinendaal voor een ontmoeting en een kopje koffie.

* Sluiting secretariaat. Vanwege Koningsdag is het secretariaat maandag 27 april gesloten.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of rechtstreeks via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Zaterdag 14.45-17.00 Kom en Zie, koetshuis Duinendaal. Dinsdag 10.00 geloofsgroep zusters Oblaten, pastoraal centrum Duinendaal. Vrijdag 10.00 vergadering dagelijks bestuur, pastoraal centrum Duinendaal.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 (samenzang); zondag 09.00 (stille mis, geen preek) en 10.30 (hoogmis). Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Tijdens deze viering verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa in G van G. Casali.

* Orgelprogramma. Tournemire, Caprice; Tournemire, Tierce en taille et récit de cromhorne; Tournemiere, Echo Jeu doux et Voix humaine; Tournemire, Grave.

* Meimaand. Na afloop van de eucharistieviering op vrijdagmorgen wordt in de meimaand ter ere van Maria het rozenhoedje gebeden.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Grard en Dina v.d. Besselaar- v. Oers (jgt); Simon Verbeek (mgd); Martinus en Goverdina v.d. Pasch-Schellekens (trouwdag).

ZONDAG 09.00 Riet v.d. Loo- v.d. Aker (mgd); Kees Stoffelen (assumptionist); Henk en Roelie Plageman en zoon André. 10.30 overl. ouders Jan en Ria Bluemink-Beerten (mgd); Wim Aarns (mgd); An Verhagen- v. Meersbergen (mgd); Leo Berkelmans (mgd); Mien v.d. Pas- v. Hemmen (mgd); Ria Kools- v.d. Weijst en Gé Kools (verj); Renze de Waal; Piet en Greet Boleijk en Jos Smits (bijz. intentie).

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen. 19.00 Elisabethsdael/Vinckenrode; Jeanne op 't Hoog-Timmermans (mgd).

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Misintenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering. Intentie voor Netty de Kroon- v.d. Nostrum (jgt).

DONDERDAG 09.30 gebedsviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering, voorganger in kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Jo Smulders; Bert en Jans v.d. Steen.

ZONDAG 19.00 eucharistieviering, voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Ties en Anna v.d. Loo- v. Lieshout; Kees en Helena Toosen en dochter Joke; Piet v. Aarle.

PAROCHIEBERICHTEN

* Pastorie. Iedereen is zaterdag tussen 10.00 en 12.00 welkom in de pastorie voor een kop koffie of thee, een gesprek of het doorgeven van een misintentie.

* Kloosterhof. Zondag 26 april is er na de eucharistieviering van 10:00, gezongen door het kerkkoor Cantate Domino, om 11:00 gelegenheid elkaar te ontmoeten in dienstencentrum De Kloosterhof onder het genot van een kop koffie. Iedereen is welkom.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor Truus v. Overbeek- v. Duijnhoven (jgt); Ton en Ria Kruijssen; een bijzondere intentie.

PAROCHIEBERICHTEN

* Misintenties. Misintenties, die voor maandag 12.00 worden opgegeven bij pastor Van den Tillaart of bij Riek van Loon, worden in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen, worden niet meer in de krant vermeld maar wel in de viering afgelezen.

* Agenda. Zondag 26 april: 14.00 doopviering Harrie Steenbakkers samen met de eerste communicanten. Zondag 3 mei: 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante.

* Bereikbaarheid van de parochie. Pastor: Harry v.d. Tillaart, telefoon 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk: Jan van Kasteren, telefoon 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, telefoon 67 44 70. Misintenties: Riek v. Loon, telefoon 67 31 62 of pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Ook kunnen dan misintenties worden opgegeven. Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie of thee.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor R. Niessen. Diaken T. Dankers assisteert. Er is een kinderwoorddienst. Intenties voor overleden ouders Van de Ven- v. Gaalen; Marinus en Bet v.d. Sande- v.d. Aker; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in de sacristie. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders.

PAROCHIEBERICHTEN

* Sint-Willibrordus. Zondag 3 mei is om 10.00 een eucharistieviering met medewerking van muziekvereniging Sint-Willibrordus. De eucharistieviering van zaterdag 2 mei vervalt.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus in de muur van de voormalige pastorie doen. Men kan de intentie ook telefonisch doorgeven op nummer (0411) 60 15 65. De bijdrage voor de intentie bedraagt elf euro.

* Bereikbaarheid parochie. Parochiesecretariaat Heilig Hartparochie, telefoon 67 22 15. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00. Voor spoedgevallen krijgt men buiten die tijd een noodnummer te horen via het antwoordapparaat.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot. Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Cornelis v.d. Broek; Henrica v.d. Broek-Schellekens; Broer Emdstra.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

PAROCHIEBERICHTEN

* Vieringen in mei. Zaterdag 2 mei: 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Maandag 4 mei: Dodenherdenking, om 19.30 uur gebedsdienst in de kerk, aansluitend herdenking/kranslegging bij het monument aan de Sint-Lambertusweg/Kerkeind.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mevr. ds. C.A. Terlouw uit Boxtel. Voor de kinderen is er geen paks vanwege de meivakantie. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Zondag 26 april om 15.00 Jona-cantate 'We all live in a yellow submarine' in de voormalige Heilig Hartkerk, Baroniestraat 26, Boxtel. Toegang 10 euro inclusief twee consumptiebonnen.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Smartlappenavond

Het Dükerskoor houdt maandag 27 april de maandelijkse smartlappenavond in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Iedereen is welkom om met het koor smartlappen en zeemansliederen te zingen. Het zangfestijn begint om 20.30 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Pop en jazz op

Smitsorgel in

Petrusbasiliek

De Stichting Kerkconcerten Boxtel viert in 2015 het vijftigjarig bestaansjubileum met een reeks bijzondere uitvoeringen op het Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek. Een van de uitschieters belooft het concert van de blinde organist Bert van den Brink te worden, die zondag 3 mei jazz en popmuziek gaat spelen.

Van den Brink noemt zijn programma 'Blowing' en heeft een experiment waarmee hij tien jaar geleden begon uitgebouwd tot een volwassen concept dat hij in binnen- en buitenland succesvol is. ,,Ik houd van het orgel met alle mogelijkheden, variërend van subtiel tot overweldigend. Ook de huidige muziek klinkt prachtig op eeuwenoude instrumenten", zegt Van den Brink.

VERRASSING

Aan inspiratie heeft de organist geen gebrek. Eigen composities en improvisaties gaan tijdens 'Blowing' samen met muziek van Duke Ellington, Queen, George Gershwin, Procol Harum en vele anderen.

Het programma belooft volgens voorzitter Kees van Houten van de Stichting Kerkconcerten Boxtel een bijzondere verrassing te worden, zowel voor de luisteraars als ook voor de speler. ,,Bert laat zich ter plekke inspireren door het fameuze Smitsorgel en zal vanaf de speeltafel steeds aankondigen welk nummer hij zal laten klinken."

Het bijzondere concert begint zondag 3 mei om 20.15 uur. Kaarten kosten acht euro en zijn die avond in de kerk verkrijgbaar.

Agenda
De Rots

VRIJDAG 24 APRIL

Biljartvereniging De Rots        13.00

Kaarten KBO        13.30

ZATERDAG 25 APRIL

Jongerenparty King of House        20.30

DINSDAG 28 APRIL

Gym voor ouderen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

WOENSDAG 29 APRIL

Naailes SUB        09.00

Knutselen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Fotoclub        13.30

De Rots Kids: Kinderbingo        14.00

Musicalschool F-Act        15.00

Eetpunt        17.00

Bridgeclub De Rots        19.00

DONDERDAG 30 APRIL

Knutselen AVO        09.30

Computercursus SUB        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Cursus crea SUB        13.30

Quilten        13.30

Weight Watchers        19.00

Gemeenschapshuis De Rots is gevestigd aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 te Boxtel. Telefoon: (0411) 67 38 38.

Agenda
De Walnoot

VRIJDAG 24 APRIL

Themamiddag Cello        13.00

Vrij Biljart         13.00

ZATERDAG 25 APRIL

Kinderdisco        17.30

DINSDAG 28 APRIL

Willem I College         08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Koffie inloop        10.00

Biljart KBO        13.00

Bridge Revanche        19.30

Fotoclub Boxtel Ontspant        19.30

Vergadering Zonnebloem        19.30

WOENSDAG 29 APRIL

Biljart Ursulanen        09.00

Gym        09.00

Zevensprong        09.00

Biljartvereniging Rentmeester        13.00

Da Capo        13.00

Kienen IVV        13.30

Computercursus KBO        14.00

DONDERDAG 30 APRIL

Willem I College        08.30

Biljart Ursulanen        09.00

Pilates        09.30

Biljart        13.00

Bridge KBO        13.00

Revanche bridge        13.00

Kienen Daphnia        20.00