Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Uiver houdt het rap voor gezien op Dommelnest...

Ooievaars in het Dommeldal zijn vandaag de dag niet meer zo bijzonder. Op tafl van plekken zie je de statige langpootvogels nestelen of foerageren. Het ooievaarsnest in een weiland aan de overkant van het water bij fiets- en wandelpad Lange Loop in Boxtel-Oost staat er al ruim tien jaar, maar werd echter nog nooit bewoond.

Elk jaar landt er een uiver op het nest. De bewoners van Dommeloord kijken er steeds naar uit en hopen steevast dat het dier nu wél eens besluit om hier aan een kroost te beginnen. Dinsdagochtend was er weer een en dat bleef niet onopgemerkt door passanten. Maar het was opnieuw van korte duur. Enkele uren later was de vogel alweer gevlogen om niet meer terug te keren. Wat mankeert er toch aan dit prachtige plekje ter hoogte van Dommeloord? (Foto: Henk van Weert).

Automobiliste
'parkeert'
tegen boom

Een bestuurster zorgde dinsdagmiddag omstreeks halfeen voor chaos op de Achterberghstraat in Boxtel. Enkele fietsers en een motorrijder konden net op tijd aan de kant springen voor de automobiliste die met hoge snelheid vanaf tankstation BP over de rotonde richting Molenwijkschool reed. Ze kwam tot stilstand tegen een boom.

De politie sprak met verschillende mensen die het ongeluk zagen gebeuren. Volgens omstanders leek het alsof de vrouw een lichte beroerte kreeg tijdens het rijden. Ondertussen werd de automobiliste onderzocht door ambulancepersoneel. Ze hoefde echter niet naar het ziekenhuis.

Het ongeval trok veel bekijks. De politie zette kort het weggedeelte tussen de rotonde Den Tijber en de Molenwijkschool tijdelijk af.