De basketballers van JRC trokken zondag tegen Kimbria aan het langste eind. Het duel eindigde in 80-72. (Foto: Peter de Koning).
De basketballers van JRC trokken zondag tegen Kimbria aan het langste eind. Het duel eindigde in 80-72. (Foto: Peter de Koning). Foto: Annelieke van der Linden

Basketballers JRC pakken winst tegen Kimbria

De basketballers van JRC traden zondag in sportcomplex De Braken aan tegen de Maastrichtse ploeg Kimbria. Het spannende duel eindigde in het voordeel van de Boxtelaren: 80-72.

Vooraf leek de Boxtelse ploeg al de beste papieren te hebben. De eerste ontmoeting met Kimbria vond begin december vorig jaar plaats. Toen walste JRC over het team uit Maastricht heen: 103-40.

Dat was zondag in sportcomplex De Braken beduidend anders. De Boxtelse basketballers haalden de winst binnen met slechts acht punten verschil.

Na afloop van het duel kondigde Joris Schellekens, coach van het eerste mannenteam, zijn afscheid aan. Ook spelers Robbin Snoeren en Robert Smits stoppen na dit seizoen. Op ludieke wijze werden zij door het team alvast bedankt voor hun diensten. Zij hadden als verrassing een t-shirt laten bedrukken met de tekst 'Retired' (gepensioneerd, red.).

Tegelijkertijd met het mannenteam ging het kampioenschapsduel van het tweede vrouwenteam tegen Black Eagles uit Rosmalen van start. De wedstrijd eindigde in 59-36, waarmee de Boxtelse vrouwen de eerste plaats veilig stelden.