Vouchers voor stimulering economie

Geld voor hinkelbaan en kunst in centrum Boxtel

MARIËLLE WIJFFELAARS

De gemeente Boxtel stelt vijftien vouchers ter waarde van duizend euro beschikbaar voor initiatieven in het centrum. Het gaat daarbij om projecten die een economische impuls geven aan het Boxtelse centrumgebied. Vier plannen zijn inmiddels beloond, ook andere ondernemers, verenigingen of particulieren kunnen zich aanmelden voor een financiële bijdrage.

In 2014 maakte de gemeente 1 miljoen euro vrij voor stimulering van de economie. Dit bedrag wordt vooral gebruikt voor grotere projecten zoals op bedrijventerrein Ladonk of voor het opknappen van panden in het centrum. Met de vouchers wil wethouder Eric van den Broek initiatieven stimuleren die op korte termijn bijdragen aan het bevorderen van de economische bedrijvigheid in Boxtel. ,,De voorwaarden zijn beperkt zodat plannen snel gerealiseerd kunnen worden", meldt de wethouder. De initiatieven moeten laagdrempelig zijn, een impuls geven aan het centrum, in korte tijd - nog in 2015 - uitgevoerd kunnen worden en bijdragen aan de economische bedrijvigheid.

SNEL UITVOEREN

Vier projecten hebben inmiddels een voucher ontvangen. Zo wil Junior Kinderkleding gekleurde ballen en een hinkelbaan aanleggen in de Croonpassage en heeft Beleef Boxtel een plan gelanceerd om beklimming van de toren van de Sint-Petrusbasiliek vaker mogelijk te maken. Ook Mix Market en KunstCentrum Boxtel krijgen een bijdrage. Van den Broek: ,,Mix Market gebruikt het geld voor promotie en aankleding. Het KunstCentrum is onlangs verhuisd naar villa Nimrod en wil haar activiteiten voor kinderen gaan uitbreiden."

De wethouder hoopt dat de vouchers ervoor zorgen dat meer mensen hun ideeën of plannen melden bij de gemeente. Ze kunnen dan ook aanspraak maken op een voucher, mits wordt voldaan aan de gestelde criteria. ,,De initiatiefnemers krijgen snel een reactie op hun ingediende project. Dit is bij uitstek geschikt voor projecten die snel akkoord kunnen krijgen. We gaan er niet maanden over vergaderen", aldus Van den Broek.

Mensen met goede of leuke plannen in het centrum kunnen zich melden bij de gemeente Boxtel. Van den Broek: ,,We hopen op veel enthousiaste reacties. Dit is een goede kans om concreet en snel dingen aan te pakken."


Vintagewinkel

Bij Juud opent aan Breukelsestraat

De Boxtelse Judith Romme opent morgen, vrijdag 17 april haar kledingzaak Bij Juud aan de Breukelsestraat 112. De onderneemster richt zich op vintagekleding, afgewisseld met nieuwe items.

Veel vrouwen hebben kledingstukken in de kast hangen die nog in goede staat zijn maar die niet meer worden gedragen. Deze kleding kan voortaan worden ingeleverd bij Romme. De onderneemster combineert deze items met nieuwere kleding. ,,Ik wil geen versleten kleding, het moet allemaal wél goed zijn", aldus de onderneemster.

Bij Juud is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Ook kunnen mensen op afspraak op andere tijden terecht. Wie kledingstukken in de kast heeft hangen en daar niets meer mee doet, kan Romme benaderen via www.bij-juud.nl.