eerste evenement in de spiegeltent

Heel Boxtel bakt taarten tijdens eeuwfeest Stapelen

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

In park Stapelen, op de plek waar vroeger de Mariagrot stond, wordt in mei een spiegeltent opgebouwd. De paters assumptionisten, die dit jaar een eeuw lang in kasteel Stapelen verblijven, stellen deze ruimte beschikbaar aan Boxtelse verenigingen en instellingen. De werkgroep Fairtrade Gemeente Boxtel heeft de primeur. Zij organiseert zaterdag 9 mei van 10.30 tot 12.30 uur het eerste evenement in de speciale tent: Heel Boxtel bakt fairtrade-taarten.

Vorig jaar koos de werkgroep ervoor het Boxtelse publiek kennis te laten maken met fairtrade-producten. Dit jaar mogen mensen zelf aan de slag. Voor iedereen die zich opgeeft via jbi@boxtel.nl staat op zaterdag 9 mei een taartbodem klaar in de spiegeltent, gebakken door de Boxtelse Yvonne Hopstaken van het bedrijf Eet wat bij je past.

Iedereen krijgt de kans om tijdens 'Heel Boxtel Bakt', een verwijzing naar het immens populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt, deze bodem te versieren met de fair tradeproducten die aanwezig zijn in de tent.

MOEDERDAG

,,Zondag 10 mei is het Moederdag. We roepen iedereen dan ook op zijn of haar moeder te verrassen met een zelfgemaakte taart", aldus voorzitter Arjen Witteveen van de werkgroep Fairtrade Gemeente Boxtel. Ook wethouder Peter van de Wiel is aanwezig om samen met werkgroepvoorzitter Witteveen te vertellen over fair trade. De gehele activiteit, inclusief de fair trade-producten, is gratis. Ook wordt koffie, thee en frisdrank geserveerd.

Vanaf volgende week zijn in supermarkten Jumbo (winkelcentrum Oosterhof), Plus Van der Horst (Van Beekstraat), Albert Heijn (Prins Hendrikstraat) en Coop (Nieuwstraat, Liempde) recepten te vinden voor een banaan-pecannoten cake, bananencake met stukjes chocolade, chocoladetaart met chocoladebotercrème en een kokostaart met banaan-kokosroom. Daarbij wordt ook een flyer gevoegd met informatie over de activiteit in de spiegeltent.

Ook het IJscafé, gevestigd aan de Rechterstraat in Boxtel, speelt een rol in de activiteit. Het bedrijf zorgt voor speciaal ijs en komt ook met een chocoladefontein naar de spiegeltent.

Boxtel

Van Coothhoeve

Kunstenaarscollectief Van Cooth houdt zondag 19 april van 12.00 tot 17.00 uur open huis. Dat gebeurt voor de vierde keer onder de naam 'open hoevedagen', die gehouden worden in de Van Coothhoeve op het terrein van De Kleine Aarde. Het publiek kan de werkruimtes, ateliers en de nieuwe ruilbibliotheek bezichtigen. Dirk Struycken zingt liedjes over de liefde, gearrangeerd door Koen Pillot. Hij is te horen van 13.30 tot 14.00, 14.30 tot 15.00 en van 15.30 tot 16.00 uur.