BEVRIJDINGSCONCERT IN HEILIG HARTKERK

Joia Rath zingt Vera Lynn
met beide Boxtelse harmonieën

Bevrijdingsdag wordt in Boxtel een keer in de vijf jaar gevierd. Deze keer vormen Boxtel's Harmonie en de Gildenbondsharmonie een gezamenlijk blaasorkest voor een gratis toegankelijk bevrijdingsconcert. De plaatselijke singer-songwriter Joia Rath verleent dinsdag 5 mei vocale medewerking aan het optreden in de Heilig Hartkerk.

Tijdens het concert, waaraan ook de leerlingen van beide muziekgezelschappen hun medewerking verlenen, dragen leden van atletiekvereniging Marvel een toorts met het bevrijdingsvuur de Heilig Hartkerk binnen. Zij halen de fakkel in de

nacht ervoor op in Wageningen waar deze wordt ontstoken aan het nationale bevrijdingsvuur bij hotel De Wereld, waar op 5 mei 1945 de Duitsers capituleerden.

Zangeres Joia Rath, die studeert aan Codarts, de Rotterdamse hogeschool voor de kunsten, trad vorig jaar november op met Boxtel's Harmonie. Daar vertolkte zij niet alleen eigen werk, maar ook covers van onder andere Adele en Coldplay. Tijdens het bevrijdingsconcert van beide harmonieën vertolkt onder ander het voor dit soort optredens onvermijdelijke 'We'll meet again' van Vera Lynn.

Het bevrijdingsconcert, een initiatief van Boxtel Vooruit, begint om 19.15 uur.