Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

PARIJS-ROUBAIX

Koen de Kort

blij met zege

Degenkolb

MARC CLEUTJENS

En wéér boekt wielerploeg Giant-Alpecin een voornaam succes in een voorjaarsklassieker. De Liempdse wielrenner Koen de Kort deelde zondagmiddag in Roubaix in de feestvreugde rond de rappe Duitser John Degenkolb, die de 'Hel van het Noorden' Parijs-Roubaix op zijn naam schreef.

Parijs-Roubaix werd een legendarische wedstrijd waarin Giant-Alpecin zich uiteindelijk de slimste en de sterkste toonde. Op het wielerbaantje in Roubaix was Degenkolb de snelste en liet hij onder meer Lars Boom van Astana achter zich. De Kort eindigde op de 31e plaats en poseerde na de zege van Degenkolb met waarschijnlijk de mooiste wielertrofee die gewonnen kan worden: een kassei.

De Duitse ploegmaat van De Kort won eerder de Ronde van Vlaanderen en was ook zondag de snelste tijdens de uitputtingsslag over vele kilometers kasseienwegen. ,,We wisten dat we konden winnen omdat we vorig jaar tweede waren geworden in Parijs-Roubaix", blikte De Kort deze week terug. ,,Maar het is een hele opgave om ook daadwerkelijk de eerste plaats te veroveren."

De Liempdenaar gaf aan dat Giant-Alpecin een helder strijdplan had en dat hij over goede benen beschikte. ,,We zaten met z'n vijven in de finale om John voorin te houden en de koers te controleren. Het was geweldig om via onze communicatiemiddelen te horen dat hij uiteindelijk had gewonnen. Ik was zo gelukkig."

Degenkolb betrok zijn ploegmaats nadrukkelijk bij de huldiging. Wielervolgers omschreven de ploeg van De Kort als een van de sterkste van het voorjaar.