FOTO BOVEN: Directeur-bestuurder Rob Dekker heeft zojuist de deuren van het nieuwe kantoorpand aan de Brederodeweg geopend en verrast het personeel tijdens de officiële opening met bloemen. (Foto: Peter de Koning).
FOTO BOVEN: Directeur-bestuurder Rob Dekker heeft zojuist de deuren van het nieuwe kantoorpand aan de Brederodeweg geopend en verrast het personeel tijdens de officiële opening met bloemen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

WOONSTICHTING SINT-JOSEPH OPENT NIEUW KANTOOR IN BOXTEL

'Gebouw zorgt voor rust in je hoofd'

STEFAN LATIJNHOUWERS

Er heerste deze week een prima sfeer in het nieuwe kantoor van de Boxtelse woonstichting Sint-Joseph aan de Brederodeweg. Vrijdag werd de inventaris overgebracht, waarna maandag na een gezamenlijk ontbijt rond negen uur 's ochtends de officiële opening op het programma stond. Daarna ging iedereen goedgemutst aan het werk. ,,De locatie van het nieuwe pand is ideaal en is niet alleen heel efficiënt en praktisch in het gebruik, maar biedt ook meer ruimte en openheid", aldus directeur-bestuurder Rob Dekker.

De afgelopen twee weken stonden voor de directie en het personeel van de woonstichting in het teken van de verhuizing van het kantoor aan de Baroniestraat naar het nieuwe ruime onderkomen aan de Brederodeweg naast de brandweerkazerne. Sint-Joseph deelt het gebouw op het adres Brederodeweg 23 met HECC Alliance Europe. ,,Het is voor ons een mijlpaal om de deuren op de nieuwe locatie te openen. We hebben hier lang naartoe gewerkt", aldus manager Vastgoed & Projectontwikkeling Wiljo Striekwold, die leiding gaf aan de verhuisoperatie.

KAAL

Vrijdag werden alle dozen, meubels, kasten en documenten van de oude naar de nieuwe locatie verhuisd. Dekker: ,,Afgelopen weekeinde is er doorgewerkt om te zorgen dat vandaag (maandag - red.) alles operationeel is en onze medewerkers aan de slag kunnen. Dat is gelukt, al zijn we nog niet helemaal klaar. Het kantoor oogt nu nog wat kaal en moet hier en daar nog opgetuigd en ingericht worden, onder meer met schilderijen. Maar we voelen ons nu al thuis in dit gebouw, vooral vanwege de ruimte. Het zorgt voor rust in je hoofd."

Dat laatste wordt bevestigd door communicatieadviseur Inge Huisman: ,,Het is een mooi gebouw, maar we moeten natuurlijk nog wel een beetje wennen en ons nog settelen. Maar dat komt vast helemaal goed, daar heb ik alle vertrouwen in."

Net zoals de gemeente Boxtel hanteert Sint-Joseph in het nieuwe gebouw het principe van Het Nieuwe Werken met flexplekken. ,,Onze afdeling klantenservice is op de begane grond gevestigd, waar overigens een informatiebalie en folderrekken ontbreken. We willen in dit gebouw openheid creëren voor onze veertig medewerkers in transparante ruimten met veel glas. De hokjesgeest is verdwenen, medewerkers van verschillende functiegroepen werken door elkaar. Ik hoor alleen maar enthousiaste geluiden om me heen van de andere medewerkers", aldus Dekker.

OPEN DAG

De directeur-bestuurder is in zijn nopjes dat het nieuwe pand van Sint-Joseph gesitueerd is op een centraal gelegen locatie. ,,We zitten hier dicht bij het centrum en kunnen gebruik maken van goede parkeervoorzieningen. Zelf werk ik op de begane grond, maar voor vergaderingen kan ik uitwijken naar een ruimte op de eerste verdieping. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een fijne, prettige en moderne werkomgeving. Onze huurders zijn welkom om een kijkje te komen nemen. In mei is alles helemaal ingericht en houden we een open dag. Dan kan iedereen met eigen ogen zien dat we er echt op vooruit zijn gegaan."

Brabants Centrum meldde vorige week al dat het voormalige onderkomen van de woonstichting aan de Baroniestraat transformeert in een complex van De Drie Notenboomen, een organisatie die in 2003 in Gouda werd opgericht en hier invulling gaat geven aan de zorgformule Herbergier. Een beheerdersechtpaar, dat zelf zijn intrek neemt op de bovenste etage, gaat samen met een team van zorgverleners zeven dagen per week en 24 uur per dag dementerenden verzorgen en begeleiden. Dekker: ,,In het gebouw aan de Baroniestraat komen zestien appartementen, een gezamenlijke huiskamer, een keuken en wasvoorzieningen. De verbouwing wordt gerealiseerd door de onderneming Hazenberg. Deze week is de aannemingsovereenkomst getekend."

FOTO BOVEN: Directeur-bestuurder Rob Dekker (rechts) van woonstichting Sint-Joseph heeft zojuist de deuren van het nieuwe kantoorpand aan de Brederodeweg geopend en verrast het personeel tijdens de officiële opening met bloemen. (Foto: Peter de Koning).


Plannen voor

De Kleine Aarde in ontwikkeling

Bij verkoop of verhuur van milieueducatiecentrum De Kleine Aarde moet de gemeente Boxtel tussen 900.000 en 1.000.000 euro krijgen om bugettair neutraal te zijn. Dat meldt wethouder Peter van de Wiel na vragen van de raadsfractie Balans. Dit bedrag omvat de boekwaarde en kosten die reeds gemaakt zijn.

Het terrein van De Kleine Aarde is nog in handen van de gemeente Boxtel en Van de Wiel erkent dat het een lastige kwestie is. ,,Gebiedsontwikkeling is momenteel gewoon moeilijk en dat geldt dus ook voor dit terrein." Wel zijn partijen bezig met het maken van een plan voor invulling van De Kleine Aarde. Hierin werken onder meer Waterschap De Dommel, woonstichting Sint-Joseph, Helicon Opleidingen, SintLucas, Maris Projects, Rabobank Hart van De Meierij, bouwbedrijf Heijmans, het Summa College in Eindhoven en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij samen.

Wethouder Van de Wiel hoopt op korte termijn een concreet plan voor het terrein te kunnen presenteren. ,,We zijn druk bezig met de invulling van het gebied en de verschillende partijen werken hierin constructief samen."