Afbeelding
Foto: Taverbo

TAFELTENNISSERS VERLIEZEN MET RUIME CIJFERS VAN KOPLOPER

Degradatie dreigt voor Taverbo/Sabo

De tafeltennissers van Taverbo/Sabo hebben zich aardig in de nesten gewerkt. In eigen huis kregen de Boxtelaren een flinke draai om de oren van Hotak '68: 2-8. Ook het eerste jeugdteam werd stevig de oren gewassen. Uit bij koploper Smash werd met 9-1 verloren.

De gasten uit Hoogerheide kenden een matige seizoensstart en bivakkeerden zelfs enige tijd op de laatste plaats. Om degradatie te ontlopen spelen ze de laatste tijd echter steevast in de sterkste opstelling, resulterend in enkele klinkende overwinningen. Ook Taverbo moest er aan geloven.

Breekpunt in de wedstrijd was het dubbelspel, waarin Teun Vlaminckx en Michel Sperling tot op enkele punten van de winst kwamen, maar uiteindelijk met minimaal verschil in de vijfde game het hoofd moesten buigen. Deze mentale klap kwam Taverbo niet meer te boven. Alleen kopman Sperling wist punten te pakken. In de overige partijen kwam de thuisploeg er nauwelijks aan te pas.

TOCH NOG HOOP...

Met nog twee wedstrijden te gaan, is het gat naar de veilige vierde plek gegroeid tot vijf punten. Toch is nog niet alle Boxtelse hoop vervlogen. De directe concurrenten The Back Hands en Never Despair moeten nog tegen aanstaand kampioen Belcrum, terwijl Taverbo in de laatste wedstrijd hekkensluiter SAR '72 treft. Zaterdag 18 april moet de Boxtelse ploeg echter hoe dan ook winnen van Never Despair voor serieus uitzicht op lijfsbehoud.

Zaalvoetbal

Uitslagen zaterdag 11 april

Feestcafé De Nozem – Hart van Boxtel        4-2

Autorijschool Gestel – Bakkal        2-2

Café 't Geveltje – C.J. v.d. Sande        4-9

Grieks rest. Corfu- Autobedr. Heva        5-6

Tahadi – Fysio De Dommel        3-6

v.d. Langenberg/Fleur- X2COM        7-1

Kwalitaria Strik – 't Tweespan        1-2

Programma zaterdag 18 april

Goossens Adv. – Filipe Mode/E. Maas        16.30

v.d. Langenberg/Fleur - Kwalitaria Strik        17.15

Pika Bikes/'t Geveltje – Adm. Jilesen        18.00

v. Stekelenburg – Hajji/Kissami        18.45

Bakkal – Feestcafé De Nozem        19.30

't Tweespan – Tahadi        20.15

Café 't Geveltje – Autorijschool Gestel        21.00

Uitslagen maandag 13 april

Grieks rest. Corfu – Plaza/Kwalitaria         6-3

Green Team – Interieurshop        1-7

Celdex – Termeer Support        0-1

Comsche Hoeve – v.d. Heijden Milieu        0-1

Termeer Support kampioen tweede klasse

Programma maandag 20 april

v. Stekelenburg – Vermeer Verz.        19.00

Requal Team – Plein 2        19.45

Faes Entertainm. – v.d. Heijden Milieu        20.30

Hart van Boxtel – Meijtech Montage        21.15

NEDERLAAG JEUGDTEAM

Het eerste jeugdteam staat dankzij de grote nederlaag bij Smash nu nog vaster op de laatste plaats. Alleen Axel Kuijs wist namens de Boxtelse formatie een puntje op het scorebord te zetten. Omdat concurrent Veldhoven dit weekend wel punten wist te pakken, lijkt degradatie uit de eerste klasse junioren vrijwel onafwendbaar voor het jonge vaandelteam.

Uitslagen ronde 8 NTTB-competitie

SENIOREN

Taverbo 1 - Hotak '68 1        2-8

Taverbo 2 - TTV Veldhoven 1        7-3

Taverbo 3 - Stiphout 3        6-4

Taverbo 4 - JCV 5        1-9

Taverbo 5 - Never Despair 8        9-1

Taverbo 6 - Smash '73 2        3-7

Taverbo 7 - Never Despair 10        4-6

Taverbo 8 - OTTC 7        7-3

JEUGD

Smash 1 - Taverbo 1        9-1

The Back Hands 4 - Taverbo 2        3-7

BSM 3 - Taverbo 3        0-10

RWB-COMPETITIE

Zondag vond in de accommodatie van tafeltennisvereniging Taverbo de slotdag plaats van de Regionale Bezigheids Wedstrijden, de zogeheten RBW-competitie. Deze is bedoeld voor junioren die op zaterdag geen NTTB-competitie spelen én voor de jongeren die hieraan voor de eerste keer gaan deelnemen.

In de aspiranten/juniorenklasse voor de meer ervaren jeugdspelers wist Taverbo 3, bestaande uit Rick van der Schoot en Dries Driessen, beslag te leggen op de eerste plaats met 20 punten uit vijf wedstrijden. Taverbo 4, bestaande uit Nienke Strik en Niels Wesseling, behaalde in deze klasse de vijfde plaats met 9 punten. In de welpenklasse eindigden Taverbo 1 en 2 respectievelijk op de tweede en derde plaats.

INDIVIDUEEL TOERNOOI

Na afloop van deze competitie werd er als afsluiting nog een individueel toernooi gespeeld. In de aspirantenklasse werd in twee poules gespeeld en was de eerste plaats in poule A voor Rick van der Schoot en eindigde Dries Driessen als derde. In poule B ging Nienke Strik er met de eerste prijs vandoor en werd Niels Wesseling tweede. In de welpenklasse waren de eerste twee plaatsen voor de spelers van NTTV uit Nuland, op de voet gevolgd door Merlina Sinch, Ysa van de Wal, Tja Tja Wang, Sanne van der Schoot en Tja Yin Wang van Taverbo.

Na afloop bedankte Henk van Rijn, als medeorganisator, alle deelnemers en de begeleiders voor hun inzet en sportief gedrag en nam hij tevens na 33 jaar afscheid als organisator van deze RBW-competitie. Evert Thomassen en Erwin van Eijndhoven gaan samen deze RBW-competitie voortzetten.

FOTO ONDER: De deelnemers aan de Regionale Bezigheids Wedstrijden poseren op de slotdag van deze competitie in de tafeltennishal van Taverbo. (Foto: Taverbo).