ZONDAG 28 JUNI: LIVE IN LIEMPDE

Eerste artiesten bekend van

huiskamerfestival Liempde

Zondagmiddag 28 juni vindt de eerste editie plaats van Live in Liempde, een nieuw cultureel huiskamerfestival in het centrum van Liempde. Tijdens het evenement volgen de bezoekers een bijzondere wandelroute waarbij op vier speciale locaties unieke voorstellingen worden gespeeld.

De optredens variëren van muziek tot toneel en cabaret. De eerste act is een duovoorstelling van de singer-songwriters Jeroen Kant & Mathijs Leeuwis.

Het doel is enerzijds bezoekers vermaken met een aantal mooie voorstellingen, maar tegelijkertijd – door het lopen van een route - mensen in staat stellen beter kennis laten maken met al het moois dat Liempde te bieden heeft. ,,We richten ons niet alleen op inwoners van Liempde, maar ook op mensen daarbuiten die geïnteresseerd zijn in deze bijzondere combinatie", zo stelden de initiatiefnemers.

De vier locaties die in beeld zijn, zijn Raadhuisplein, Oude Dijk, Hogenbergseweg en Kapelstraat. Op elk uur (14.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur) zal op elke locatie dezelfde voorstelling opnieuw beginnen.

Na afloop bestaat voor de bezoekers de mogelijkheid om gebruik te maken van een speciaal dinerarrangement bij restaurant Hof van Liempde. De komende weken worden de overige artiesten en locaties bekendgemaakt via Facebook: www.facebook.com/liveinliempde. Toegangskaarten kosten 29,50 euro (inclusief diner) of 15 euro (exclusief diner) in de voorverkoop die start op 23 april. Meer informatie via Facebook of e-mail: liveinliempde@gmail.com.

Lennisheuvel

Blaasmuziek in Orion

Blaaskapel Die Fürstenwälder Musikanten moet voor het kapellenfestival Blasmusik mit Schwung uitwijken naar een andere locatie. Niet De Serenade in Liempde, zoals vorige week aangekondigd, maar gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel is nu de plek waar zondag 19 april zeven orkesten uit de regio een non-stop repertoire met hoofdzakelijk Egerländer en Moravische composities vertolken. Ook de Beyersland Kapel treedt op. De gratis toegankelijke muziekmiddag begint om 13.30 uur.