TENNISSERS KUNNEN LEVEN MET VERLIES

Merletten pakt punten bij titelkandidaat Laren

Het eerste mannenteam van De Merletten ging zondag in de landelijke hoofdklasse op bezoek bij titelkandidaat Laren. Hetzelfde affiche werd precies een jaar geleden ook afgewerkt. Toen was Laren met 5-1 te sterk voor de tennissers uit Boxtel.

Captain Remi de Jager presenteerde een tactische opstelling, die dit jaar de sleutel tot succes zou moeten zijn. Echter, deze strategie werd slim gecounterd door Laren waardoor er een aantal ongunstige match-ups afgewerkt dienden te worden door De Merletten.

De eerste twee enkelspelen werden dan ook in rap tempo verloren. Tom van Ooij speelde wel een degelijke wedstrijd tegen Giordy Baron, maar moest het toch afleggen tegen zijn sterk spelende opponent: 0-6, 3-6.

HOOG NIVEAU

Guus Oerlemans werd op alle fronten overklast door kopman Serginio Wijdenbosch: 1-6, 2-6. Maar de laatste twee enkelspelen hadden meer om het lijf. Boris Oomes kreeg de kans om revanche te nemen op Andoni Kapnisakis, die verleden jaar in een heroïsche wedstrijd aan het langste eind trok. Nu leken de rollen omgedraaid toen een gedisciplineerd spelende Oomes op een stand van 7-6, 5-2 mocht serveren voor de wedstrijd. Kapnisakis kreeg echter een opleving, vocht terug en dwong een derde set af.

Het publiek in Laren voelde dat er kansen lagen voor hun speler en liet zich (op een niet al te sportieve manier) vaak horen. Oomes liet geheel op eigen wijze weten hier niet van gediend te zijn, waarna hij op de beslissende momenten een extreem hoog niveau haalde. Zo trok hij de beslissende set met 7-5 naar zich toe en gaf hij de uit Boxtel meegereisde supporters iets om te juichen.

UITPUTTINGSSLAG

Remi de Jager begon wisselvallig aan zijn wedstrijd tegen de foutloos spelende Wouter Verhoef. Na een snelle eerste set, voerde de Merletten-speler tactische wijzigingen door en trok met een aantal knappe winners de tweede set naar zich toe. De derde set werd door erg veel lange rally's een uitputtingsslag, waarin beide spelers fysiek tot het uiterste werden gedwongen. Remi was op 5-4 twee punten verwijderd van een overwinning, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Verhoef: 2-6, 7-5, 5-7.

Het publiek was de winnaar in Laren, aangezien het naast deze spannende singels ook twee dubbelspelen van zeldzaam hoog niveau kreeg voorgeschoteld. Oomes en Oerlemans speelden een puike pot tegen het koppel Wijdenbosch/Luca, maar konden niet toeslaan tijdens de kansjes die ze kregen: 2-6 en 5-7. Van Ooij en De Jager leken kansloos tegen Kapnisakis/Verhoef, maar bij een stand van 2-6, 0-2 ging de knop om en knokten de mannen van De Merletten zich naar een derde set. Daarin lieten de routiniers uit Boxtel zien dat ze een koppel zijn dat voor niemand bang hoeft te zijn in de hoofdklasse: 6-4.

De 2-4 eindstand was er een waar de mannen uit Boxtel mee konden leven. ,,Al was een 3-3 gunstiger geweest met het oog op de titelstrijd", aldus captain De Jager. ,,Laren is een zeer sterk team, dat een grote kanshebber is voor het kampioenschap. Twee punten pakken in een uitwedstrijd is dan zeker niet slecht."

PROGRAMMA

Zondag 19 april treedt het eerste mannenteam van De Merletten thuis aan tegen Bastion Baselaer, vorig jaar nog actief in de eredivisie. De wedstrijd begint om 11.30 uur in sportpark Molenwijk.