Essche Boys-speler Kees Vugs controleert de bal tijdens het duel met Pusphaira. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VAN BEEK MATCHWINNER BLAUW-WITTEN

Essche Boys boekt krappe zege

Vierdeklasser Essche Boys heeft zondag in eigen huis een minimale zege van 1-0 geboekt op laagvlieger Pusphaira. Robin van Beek kroonde zich tot matchwinner. Met nog vijf duels voor de boeg en acht punten voorsprong was een overwinning zeer welkom voor de Esschenaren. De gastheren mochten eigenlijk niet verliezen, terwijl de gasten per se moesten winnen. Essche Boys sloeg de aanval van de Eindhovenaren op haar positie in de stand af.

Essche Boys kwam goed uit de startblokken en was meteen gevaarlijk. Een vrije trap van Jethro van Gerven in de tweede minuut werd door een Eindhovense verdediger bijna in eigen doel gekopt. Kort daarna moest de thuisploeg een tegenvaller verwerken toen Colin Jacobs geblesseerd raakte en niet meer verder kon. Hij werd vervangen door Rudi van Gemert.

In de 25e minuut had Bart van der Bruggen de openingstreffer op zijn voet, maar vanaf zes meter raakte hij de bal niet goed. Een paar minuten later zette Kees Vugs met een prima pass de snelle Marco den Ouden aan het werk, maar ook hij kon de ban niet breken. Het zat Essche Boys in deze fase toch al niet mee, want ook Den Ouden moest met een blessure de strijd staken. Luuk van Velthoven nam zijn plaats in. Op slag van rust was Essche Boys opnieuw dicht bij een doelpunt, maar de kopbal van Van der Bruggen belandde op de lat.

Na de pauze maakten beide ploegen jacht op een goal, waarbij Pusphaira iets meer aandrong. De Essche defensie gaf echter weinig ruimte weg en maakte een solide indruk. Naarmate de tijd vorderde werd duidelijk dat de ploeg die de eerste treffer maakte, waarschijnlijk ook aan het langste eind zou trekken. In de 78e minuut stuurde Yannic van Gerven met een knappe steekpass Van Beek richting het Pusphaira-doel: alleen voor de Eindhovense doelman maakte de Esschenaar geen fout: 1-0. Het laatste deel van het duel bood nog wel spanning, maar meer doelpunten bleven uit.

met ruime zege

Na de nederlaag tegen SIOL in het paasweekeinde en de onverwacht verloren inhaalwedstrijd op donderdag tegen hekkensluiter SVS uit Stevensbeek (3-5) kon het eerste seniorenteam van Irene uit Gemonde een overwinning goed gebruiken. Zeker met het oog op deelname aan de nacompetitie. Het uitduel met Menos in Landhorst eindigde in een forse 1-7 zege.

Grote man aan de kant van de Gemondenaren was Sven Vonk met vijf doelpunten en een assist. De van een blessure herstelde teruggekeerde Yorick de Vos en Jelle Hoekstra pikten beiden ook een doelpunt mee.

De midweekse verliespartij tegen laagvlieger SVS had het team van Irene niet ingecalculeerd en was daarom een zware tegenvaller. Het duel begon nog voorspoedig met een doelpunt van Hoekstra in de derde minuut, gevolgd door kansen op een grotere voorsprong voor Ronald Hermans en Vonk. Na een half uur kwam SVS op gelijke hoogte. Er leek nog niets aan de hand voor Irene, maar in de tweede helft stond het het binnen korte tijd 1-4 voor de bezoekers, die uiteindelijk nog een keer trefzeker waren en de drie punten mee naar huis namen. Rob Goyaarts en Nick Vliegenthart tekenden voor het tweede en derde doelpunt van Irene.

Menos 1 - Irene 1        1-7

Avesteyn 5 - Irene 2        1-3

WEC 6 - Irene 3        5-0

Irene 4 - Heeswijk 8        1-2

Irene VE1 - Avanti '31 VE1        0-4