Locatiedirecteur Jan-Kees Metz (midden) en activiteitenbegeleidster Mariska van den Boom van woonzorgcentrum Molenweide namen dinsdag de cheque van Liesbeth Deckers van het Nationaal Ouderenfonds in ontvangst. (Foto: Annelieke van der Linden).
Locatiedirecteur Jan-Kees Metz (midden) en activiteitenbegeleidster Mariska van den Boom van woonzorgcentrum Molenweide namen dinsdag de cheque van Liesbeth Deckers van het Nationaal Ouderenfonds in ontvangst. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

ouderenfonds verdubbelt opbrengst van activiteiten

Cheque voor tuinbankjes Molenweide

De dagelijkse koffieochtend in de grote zaal van Molenweide had dinsdag een bijzonder tintje. De voorbije weken organiseerden medewerkers allerlei activiteiten in het woonzorgcentrum om geld in te zamelen voor de aankoop van een aantal tuinbanken. Dit leverde uiteindelijk liefst zevenhonderd euro op.

Zo werd onlangs een loterij gehouden en konden mensen raden hoeveel tempexballetjes er in een vaas zaten. Voorafgaand aan deze activiteiten deed Zorggroep Elde een aanvraag bij het Nationaal Ouderenfonds. Deze organisatie beschikt over een zogenaamd Premieplan dat activiteiten die gericht zijn op het welzijn

van ouderen ondersteunt en daardoor de opbrengst van inzamelacties verdubbelt met een bedrag van maximaal tweeduizend euro. De activiteiten van Molenweide leverden uiteindelijk 350 euro op en Liesbeth Deckers-van Campen, provinciaal ambassadeur van het Ouderenfonds, reikte daarom dinsdag een cheque uit aan locatiedirecteur Jan-Kees Metz en activiteitenbegeleidster Mariska van den Boom met nog eens 350 euro. Metz liet weten met het totaalbedrag vijf tuinbanken te willen aanschaffen. ,,Het is toch heerlijk om door de tuin te wandelen en daarna op een bankje te genieten van de omgeving", zei ambassadeur Deckers tegen de aanwezige bewoners. ,,Ik kom graag eens terug om met jullie plaats te nemen op zo'n mooie nieuwe tuinbank..."