Alle leden  van musicalschool F-Act droegen witte kleding tijdens de dinnershow Droomvlucht, die in het teken stond van het thema dromen. (Foto: Peter de Koning).
Alle leden van musicalschool F-Act droegen witte kleding tijdens de dinnershow Droomvlucht, die in het teken stond van het thema dromen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

jong en oud brengt liefst veertig liedjes ten gehore

Dinnershow F-Act vol muzikale dromen...

TONNIE WESSELING

Gemeenschapshuis De Rots in Boxtel-Oost was afgelopen weekeinde omgetoverd tot een waar showpaleis waar zang en dans elkaar ontmoetten tijdens vier dinnershows van musicalschool F-Act. Het thema dromen stond centraal tijdens het overvolle zang- en dansprogramma.

Verwachtingsvol zat het publiek zaterdag klaar in de met mooie witte lampionnen versierde zaal. Vincent Renes, eigenaar van F-Act, opende de show zelf en zong met zijn vrouw Mathasja 'Laat je dromen bestaan', waarbij halverwege het lied alle deelnemers in witte kleding de zaal binnenkwamen en het podium betraden om mee te zingen.

Renes roemde het eigen initiatief van zijn talentvolle deelnemers. ,,Vanavond geen kabouters en elfjes, maar een programma vol met dromen. Als musicalschool geven we iedereen de kans om te laten zien wat hij is en wat hij kan. Nu mogen ze zichzelf aan het publiek tonen. Voor het eerst heeft iedereen zelf wat mogen kiezen en daarbij mogen ze best onderuit gaan."

lekkere dingen

Er stonden zo'n veertig nummers op het programma van de voorstelling Droomvlucht, waarbij de hit 'Waanzinnig gedroomd' van Kinderen voor kinderen' natuurlijk niet ontbrak. Deze act werd opgevoerd door dertien kinderen. Ook 'The story of my life' uit de musical Shrek kwam voorbij, waarbij de artiesten synchroon een indrukwekkende dans opvoerden.

Oudere leden van F-Act brachten 'California Dreaming' ten gehore en vroegen het publiek actief mee te klappen. Dan was er een solo voor Esther die wat zacht maar zuiver 'Dat ik je mis' van singer-songwriter Maaike Ouboter zong. En terwijl het publiek genoot van de show, kregen ze allerlei lekkere dingen te eten.

familieshow

Bij de dinnershow van F-Act is de gehele familie Renes betrokken. Vincent en Matasja zorgden voor de muziek, regie en techniek, terwijl zoon Niels en vriendin Josje Vaes de choreografieën in elkaar zetten. Dochter Fleur maakt deel uit van de zanggroep van F-Act. In het Belgische Bocholt heeft de familie een eigen studio met danszaal waar alles wordt gecreëerd. De Rots is één van de zeven scholen waar iedere woensdag van 15.00 tot 21.00 uur druk gerepeteerd wordt door drie leeftijdsgroepen.

Het jongste lid is zes jaar oud, de oudste deelnemer 52 jaar. Overwegend vrouwelijke leden hebben zich aangesloten bij F-Act, maar tijdens de dinnershow doen ook vijf mannen mee, zoals de veertienjarige Marnix de Koning. Gezeten op een kruk zong hij vol flair 'Onderweg' van Abel.

Dan liep er tóch zomaar een elfje rond in de zaal: Elfa, een rol van Fleur Renes. Elfa wilde auditie doen maar zag haar elfjes niet. ,,Ik ben bang dat ze er niet zijn", zei ze verschrikt. Toen Louise en Tika 'Droomvlucht' van de gelijknamige musical ten gehore brachten, stond Elfa ineens op het podium. Eigenaar Renes was echter 'onverbiddelijk'. Als ze niet wilde meezingen, moest ze toch het podium af, want het zou niet om de elfjes draaien...

spectaculair dessert

Tijdens de pauze meldde Marlou (7) dat ze dit jaar acht wordt en later musicalster wil worden. Karlijn (11) houdt van zingen, maar twijfelde nog over de toekomst. Ze wil ook wel musicalster worden maar overweegt ook nog voor juffrouw te kiezen. En dan was er nog Louise van 10 jaar oud. Vooraf had Renes over haar gezegd: ,,Zij is een groot talent, maar ze gaat voor drie jaar naar Amerika met haar ouders. Kon ik haar maar adopteren..." Louise: ,,Ik ga in Amerika naar de musicalschool en als ik na drie jaar terugkom word ik zangeres!

Tijdens de dinnershow was er ook ruimte voor intermezzo's met al dan niet zelfgemaakte gedichten over dromen. Opmerkelijk was ook het optreden van de 46-jarige John. Hij werd begeleid op keyboard en speelde zelf gitaar bij de cowboysong 'Dead or alive'. Droomvlucht werd afgesloten met een spectaculair dessert.

Er werd een ijskar binnengereden met vuurwerk en rookeffecten en de hele groep bracht gezamenlijk een lied ten gehore. Goed eten, zang en dans: het was er allemaal.