Afbeelding
Foto: Peter de Koning

RICHARD TERMEER SLAAT FIRST PITCH IN DEN WIELAKKER

Honkbalclub Ducks start met verlies

Termeer was in 1964 pitcher in Heren 1. En nu vervulde hij die rol opnieuw voor de symbolische opening van het seizoen 2015 met een first pitch op zijn kleinzoon Job van der Burgt, catcher van de Beeball Majors. In de periodes dat hij in Boxtel woonde was Termeer in de vijftigjarige geschiedenis van de club op allerlei gebieden actief. Zo was hij betrokken bij de oprichting van de softbaltak in 1965. De oprichters Leo Denteneer en Gé Janssen waren toen druk met honkbal en vroegen hem zich te bekommeren om het softbal. Hij was ook de eerste trainer-coach van Dames 1 in de beginjaren.

Jarenlang was Termeer daarna als scheidsrechter actief voor diverse teams bij honk- en softbal. Hij had een ondersteunende rol bij een aantal versies van het jaarlijkse grote recreantentoernooi en taken in menige commissie. Alle kinderen van de Boxtelaar speelden jaren in de eerste teams en nu staan kleinkinderen bij JRC Ducks op het veld. Daarnaast zijn twee kinderen als vrijwilliger actief voor de club. Op dit moment zet Termeer zich in om (waarschijnlijk half september) een reünie te organiseren van het softbal uit de beginjaren van de club.

Zondag begon voor de Ducks-vrouwen de competitie. De eerste wedstrijd speelden zij tegen Twins uit Oosterhout, een startend team dat dit jaar is doorgestroomd vanuit de junioren. De eerste inning begon goed met 6-1 voor Ducks en dit werd goed doorgezet. In de vierde inning ging het echter wat minder, waardoor de tegenstander twee punten kon scoren. Daarna ging het al snel beter in de Boxtelse ploeg en had ze in de vijfde inning nog maar één punt nodig om de wedstrijd te winnen. Al snel kwam de beslissende klap van Noortje Tak en werd de wedstrijd beslist met 14-4.

ZWARE POT

Ook de honkbalmannen kwamen zondag voor het eerst in competitieverband in actie. Wetend dat het duel tegen Gryphons uit Rosmalen een zware pot kon zijn als seizoensopener waren de Boxtelaren erop gebrand om te winnen. Startend werper Jeroen van Nes begon sterk door de drie eerste slagmensen terug te sturen naar de dug-out, mede geholpen door zijn veldspelers.

Ook de bezoekers uit Rosmalen gingen goed van start met werper Maarten Zwerus. Van Nes incasseerde de daaropvolgende inning diens hard geraakte homerun, maar daar bleef het bij. Ducks antwoordde door drie punten binnen te slaan via een prachtige homerun. Bram van der Horst raakte de bal zó hard dat die bijna de rijksweg haalde achter het veld. De tussenstand was 3-1.

Tot de vierde inning bleef het redelijk rustig. Ducks leefde opnieuw op en de honkballers wisten twee extra punten binnen te tikken. Met een stand van 5-3 ontstond een spannende nek-aan-nekrace.

In de zesde inning kwam de omslag. Door meerdere veldfouten en goedgeplaatste honkslagen sloeg de formatie uit Rosmalen zes punten binnen en was Van Nes aan het einde van zijn Latijn. Aflossend werper Max Denteneer werd niet geholpen door het veld en na de eerste helft van de negende inning was de stand 5-15. Ducks wist nog twee punten binnen te slaan in de gelijkmakende helft van de inning, maar dat was niet genoeg. De eindstand werd hiermee 7-15, een ruime zege voor Gryphons ondanks een sterke start van Ducks.

Beste slagman bij Ducks was Max Denteneer met een slaggemiddelde van 0.400.

FOTO BOVEN: Richard Termeer, in 1964 pitcher tijdens de eerste officiële competitiewedstrijd van honk- en softbalclub JRC Ducks, verrichte zaterdag aan de vooravond van de nieuwe competitie symbolisch de First Pitch in sportpark Den Wielakker. De achtjarige kleinzoon van Termeer, Job van der Burgt, trad daarbij aan als catcher. (Foto: Peter de Koning).

Uitslagen zaterdag 11 april

Beeball rookies: Ducks - ROEF!        8-8

Pup. S: Ducks – Cardinals        1–10

Pup. H: Royals – Ducks        11-14

Beeball majors: Ducks - Hazenkamp        23-17

Uitslagen zondag 12 april

Asp. S: Twins - Ducks        12-22

Mannen 2: Ducks - Panters        18-4

Mannen 1: Ducks - Gryphons        7-15

Vrouwen: Ducks - Twins        14-4

Programma zaterdag 18 april

Pup. S: Stags – Ducks        09.30

Pup. H: Ducks - Gryphons        11.00

Junioren: Royals - Ducks        11.00

Asp. S: Stags - Ducks        14.30

Vrouwen: Wizards of Boz – Ducks        18.30

Programma zondag 19 april

Mannen 2: Hickory - Ducks        13.30

Mannen 1: Stags – Ducks        14.30

Vrouwen: Ducks - Stags        15.00


Duivensport
start nieuw
vliegseizoen

Frans van Laarhoven heeft de eerste vlucht van postduivenvereniging De Luchtpost in het nieuwe seizoen op zijn naam geschreven. Hij had concurrentie van 21 medeleden. In het Belgische Feluy werden zondag 532 Boxtelse duiven gelost.

Van Laarhoven bezette niet alleen de eerste plaats in het clubklassement; ook op de posities 3, 13 en 16 was hij terug te vinden. De tweede plek was voor Berrie van de Brand en Joop Rademaker; het tweetal eindigde ook als tiende.

Overige uitslagen: 4. Marco & Nicole Verbeek; 5. Jo Schelle; 7 en 12. Frans Kapteijns; 6, 8, 9 en 17. Combinatie Van Rooij/Platenburg; 11, 19, 20, 21 en 24. Roland v.d. Langenberg; 14. Frans v. Hamond; 15 en 25. Ad Blummel; 18 en 23. Cees Willems; 22. Jac. Rodenburg.

Morgen, vrijdag 17 april worden de duiven in het clubgebouw van De Luchtpost aan de Molenwijkseweg tussen 20.00 en 21.15 uur ingekorfd voor de vlucht van Chimay. Inmandgroep 3 en 4, bestaande uit de combinatie Van Rooij/Platenburg, Ad Blummel, Frans Kapteijns en Willie Bekers vormen de mandenwacht.


Vermiste huisdieren

Op de Parallelweg in Boxtel is op 8 april een zwarte, halflangharige reu gevonden. In Princenlant wordt een vier jaar oude gesteriliseerde rood/zwarte poes Mevrouwtje Fief (met chip) vermist. In de Armehoefstraat is de zes jaar oude zwarte poes Picasso met witte snoet weggelopen en in de Van Randerodestraat de zwarte gecastreerde kater Mika van vijf jaar oud en een kale plek op zijn rug. Meer informatie over gevonden en verloren huisdieren is te vinden op www.amivedi.nl.