Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Tweehonderd competitieduels voor Rob Scholten in ODC 1

Rob Scholten zag zondag zijn moeder, zijn oma én zijn vriendin het hoofdveld van voetbalclub ODC in sportpark Molenwijk opkomen. Er begon een lampje te branden. ,,Ik wist dat ik ergens dit seizoen mijn tweehonderdste wedstrijd zou spelen. Toen ik ze samen zag, wist ik dat het moment daar was."

Scholten is bezig aan zijn negende seizoen in de hoofdmacht van ODC. ,,Ik heb me laten vertellen dat ik nu al 301 wedstrijden heb gespeeld als alle oefenduels en bekerwedstrijden worden meegeteld." De voormalig aanvoerder van ODC 1 was blij verrast dat voorzitter Ton Jonkers hem voor de wedstrijd tegen Heeswijk in het zonnetje zette. ,,Ik dacht dat er pas een huldiging zou komen als ik 250 wedstrijden achter mijn naam had staan."

De jubilaris trad niet op zeer jonge leeftijd toe tot ODC. ,,Mijn moeder vond dat ik eerst mijn zwemdiploma moest halen", grinnikt Scholten. Toen hij 7 jaar was, werd hij lid van de club en doorliep alle geledingen. ,,Ik debuteerde in 2006 tegen Bladella in het eerste toen ik eerstejaars A-junior was en de coach me vroeg om mee te doen. Sindsdien ben ik eigenlijk een vaste speler van een hecht vriendenteam." Opvallend is dat hij nauwelijks wedstrijden mist. ,,Ik ben nooit geblesseerd en vrijwel nooit geschorst."

Scholten sport vier- tot vijfmaal in de week en speelt met zijn ODC-vrienden ook in een zaalvoetbalteam. Daarnaast is hij de organisator van de teamweekendjes en regelt hij de trainingskampen tijdens de winterstop in Turkije. ,,Ik ga in elk geval nog één seizoen door. Misschien dat ik daarna een plekje claim in ODC 6. Daar weten ze dat ik ooit in hun team zal komen spelen."

FOTO ONDER: Rob Scholten met zijn teamgenoten. (Foto: Peter de Koning).