Kees en Debby van de Loo, de hoofdrolspelers in het theaterstuk 'Sneeuw op het prikkeldraad'. Het brengt de herinneringen boven aan het verblijf in concentratiekamp Vught. (Foto: Marc van den Berg).
Kees en Debby van de Loo, de hoofdrolspelers in het theaterstuk 'Sneeuw op het prikkeldraad'. Het brengt de herinneringen boven aan het verblijf in concentratiekamp Vught. (Foto: Marc van den Berg). Foto: Marc van den Berg

Boxtel's Harmonie speelt tweemaal in de Efteling

Boxtel's Harmonie speelt zondag 19 april tweemaal in attractiepark Efteling te Kaatsheuvel. De muzikanten deden al vaker een verzoek om daar een optreden te mogen verzorgen, maar kregen steeds nul op het rekest. Dat maakt het extra leuk dat de uitnodiging nu alsnog is binnengekomen.

Het orkest wordt om 11.00 uur ontvangen in het attractiepark en verzorgt twee optredens van een halfuur. Daarna mogen de muzikanten de hele dag gratis in de Efteling blijven. ,,Op die manier kunnen we twee dingen mooi combineren. Het is natuurlijk leuk om voor de Eftelingpubliek te spelen én het is een uitstapje voor onze leden", aldus een woordvoerder.

Boxtel's Harmonie heeft wel iets met de Efteling. Precies een jaar geleden werden twee concerten verzorgd waarin zowat alle deuntjes uit het attractiepark en sprookjesbos de revue passeerden. Synchroon aan die klanken werden videobeelden van onder meer Droomvlucht, Land van Laaf, Vogelrok en Villa Volta vertoond. Tweemaal trok het muziekkorps met de uitvoering een volle zaal.

Het blaasorkest is momenteel druk met de voorbereidingen op het bevrijdingsconcert dat op dinsdagavond 5 mei samen met de Gildenbondsharmonie wordt verzorgd in de Heilig Hartkerk. Bovendien wacht zondag 31 mei een druk programma. Dan opent de harmonie met een koffieconcert een feestweek ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van gemeenschapshuis De Walnoot. Aansluitend lopen de muzikanten mee in de Heilig Bloedprocessie.

Voordat het zover is, wacht op Koningsdag de aubade aan de gedecoreerden. Donderdag 23 april krijgt de nieuwe koning van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris een serenade.