Hardlopers in de Kampina. Ook in Oisterwijk wordt 18 april een wedstrijd gehouden. (Foto: Albert Stolwijk).
Hardlopers in de Kampina. Ook in Oisterwijk wordt 18 april een wedstrijd gehouden. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

GROOT EVENEMENT ATLETIEKVERENIGING TAXANDRIA

Vennenloop in bossen bij Oisterwijk

De Oisterwijkse atletiekvereniging Taxandria houdt zaterdag 18 april haar jaarlijkse Vennenloop. Start en finish zijn te vinden in sportpark De Gemullehoeken, dat is gelegen aan de Vennelaan 1 in Oisterwijk.

De Vennenloop omvat een uitgebreid loopprogramma met afstanden voor jong en oud. Het parkoers voor senioren gaat door de bosrijke omgeving van Oisterwijk. De jeugdlopen vinden op de atletiekbaan plaats. De wedstrijd over 1.500 meter gaat dit jaar van de baan af en heeft een vernieuwd parcours.

De Vennenloop start zaterdag om 17.30 uur met de 400 meter voor kinderen tot en met 6 jaar. Tien minuten later lopen de kinderen van 7 tot en met 10 jaar hun race over 800 meter. De meisjes en jongens van 11 tot en met 15 jaar starten om 17.55 uur met de jeugdloop over 1.500 meter.

Om 18.30 start de wedstrijd over 15 kilometer en de trimloop waarbij deelnemers kunnen kiezen voor afstanden van 5, 10 of 15 kilometer. Deelnemers kunnen zich zaterdag vanaf 16.30 uur ter plaatse melden. De online inschrijving is deze week gestopt.

ZLM WEGCIRCUIT

De wedstrijdloop maakt onderdeel uit van het ZLM Wegcircuit, waarbij ook wedstrijden zijn aangesloten in andere gemeenten in Midden en West-Brabant. De winnaars van de wedstrijd in Oisterwijk verdelen een prijzenpot waarin dankzij bijdragen van sponsors 500 euro zit.

Het parkoers is uitgestippeld over verharde wegen die langs of door de bossen van Oisterwijk voeren. Na de start aan de Vennelaan, rennen de atleten onder meer over het asfalt van de Scheibaan, Posthoornseweg en de Duinenweg.

Lennisheuvel

Rommelmarkt

Buurtvereniging De Mijlpaal houdt zondag 19 april haar jaarlijkse rommelmarkt aan de Mijlstraat in Lennisheuvel. De Mijlstraat is om die reden van 10.00 tot 13.00 uur afgesloten tussen de kruising met de Armehoefstraat en de straat Lennisheuvel.