WETHOUDER GAAT TER PLEKKE KIJKEN

Boxtel bekijkt verkeersveiligheid

bij kruising Kruisbroeksestraat

Het verkeersbord dat waarschuwt voor een gevaarlijke kruising, valt wat in het niet op de 'robuuste en overzichtelijke' situatie op de plek waar de Ladonkseweg kruist met de Kruisbroeksestraat. Tot die conclusie komt verkeerswethouder Herman van Wanrooij na een persoonlijke inspectie op bedrijventerrein Ladonk. ,,Misschien is één klein verkeersbord hier inderdaad wat weinig", antwoordt hij op vragen van oppositiepartij Balans.

Sinds vorig jaar is de voorrangssituatie op de kruising gewijzigd. Het zijn niet alleen waarschuwingsborden die automobilisten en andere deelnemers attenderen; ook ligt er een zogeheten plateau van rood asfalt.

acht ongelukken

Maar aangezien er regelmatig ongevallen gebeuren, is dat blijkbaar niet voldoende, redeneerde raadslid Mariëlle van Alphen van Balans onlangs in een brief aan B. en W. Zij drong aan op extra maatregelen. Dat het tot op heden vooral tot blikschade en lichte verwondingen leidde, doet daar volgens haar niet aan af. Naar aanleiding van het schrijven is wethouder Van Wanrooij zelf ter plekke gaan kijken. ,,Sinds mei 2011 zijn er 38 aanrijdingen geregistreerd en dat zijn er 38 te veel", gaf hij vorige week aan tijdens het vragenhalfuurtje van de gemeenteraad. De herinrichting van het kruispunt heeft echter wel bijgedragen aan een veiliger situatie, vindt de wethouder. Sindsdien zijn acht ongelukken opgetekend. Van Wanrooij bekijkt de mogelijkheden om de situatie verder te verbeteren.

Senioren

MAANDAG 13 APRIL

14.30 koersbal in Orion.

DINSDAG 14 APRIL

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Rots.

DONDERDAG 16 APRIL

13.30 bridge in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 17 APRIL

13.30 rikken en jokeren in De Adelaar.