Tijdens de dinnershow Droomvlucht van musicalschool F-Act in gemeenschapshuis De Rots zingen de deelnemers veertig liedjes. Een grote rol is weggelegd voor de jongste leden van F-Act. (Foto: Peter de Koning).
Tijdens de dinnershow Droomvlucht van musicalschool F-Act in gemeenschapshuis De Rots zingen de deelnemers veertig liedjes. Een grote rol is weggelegd voor de jongste leden van F-Act. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

'Gildenbonds'

treedt op met

Regio Orkest

De muzikanten van de Gildenbondsharmonie verzorgen zaterdag 18 april vanaf 20.00 uur in de Tijberzaal van het Baanderherencollege een concert waaraan wordt meegewerkt door het Regio Orkest West-Brabant.

Het uitwisselingsconcert omvat een boeiend programma waarbij het harmonieorkest van de 'Gildenbonds' onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek werken zal spelen van Gustav Holst (Mars of the Planets) en Percy Grainger (Irish Tunes). Anneloes Hobé treedt op de voorgrond als soliste in het hoboconcert van Lancen.

Onder leiding van dirigent Dick Verhoef vertolkt het Regio Orkest West-Brabant een gevarieerd programma dat onder meer bestaat uit Armeense Dansen, een compositie van Alfred Reed. Verder staan 'Lebuines et Daventria' van Peter Kleine Schaars en 'Brabant' van Guus Meeuwis op de lessenaar.

Toegangskaarten voor het uitwisselingsconcert in de Tijberzaal kosten vijf euro inclusief één consumptie. De Gildenbondsharmonie geeft aan dat ze zich genoodzaakt ziet entree te heffen vanwege de bezuinigingen en de stijgende kosten van opleidingen en instrumenten. ,,Het wordt ook voor onze vereniging steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen", zo laat het bestuur weten.

TERRASCONCERT

De big band die is verbonden aan de Gildenbondsharmonie verzorgt zondag 19 april een terrasconcert in Oisterwijk. De muzikanten zijn vanaf 14.30 uur te gast bij recreatiebedrijf Piet Plezier aan de Vennenlaan. Het optreden bij de bekende en vaak drukbezochte uitspanning is gratis toegankelijk.