Afbeelding
Foto: Tabitta

SUCCES VOOR BOXTELSE TURNSTERS

Tabitta presteert goed in Vlissingen en Rosmalen

De turnsters van Tabitta uit Boxtel hebben tijdens het paasweekeinde goede resultaten geboekt tijdens wedstrijden in Vlissingen en Rosmalen. In Zeeland werd meegedaan aan een landelijk sterk bezet toernooi, in Rosmalen stond een teamwedstrijd op het programma.

Op Tweede Paasdag nam een delegatie van Tabitta deel aan het landelijk Moreau Gymnastics Tournament. Bij de pupillen 1 N1 was er zilver voor Mijke Janssen en brons voor Floor de Wolf. Met name op de balk lieten de twee talenten veel progressie zien en lieten ze de concurrenten ver achter zich.

Fenne van Haaren werd vijfde in Vlissingen, Lotte Langerwerf nestelde zich op de achtste stek. Sam Sieben deed mee op drie toestellen om ervaring op te doen op het hoogste niveau. Ze turnt momenteel ook nog voor GV Best in de klasse N2, maar zal volgend seizoen een stapje omhoog doen bij Tabitta en uitkomen in de N1.

TEMPOSALTO'S

Bij de pupillen 2 N1 werden in Zeeland nieuwe moeilijke verbindingen uitgeprobeerd. Op de balk waren dat twee flikflakken achter elkaar, op de vloer twee opeenvolgende temposalto's. De sierlijke Shadé van Oorschot behaalde het hoogste vloerpunt en won goud.

Lieke van Hal liet een brugoefening met extra bonussen zien en behaalde hier het hoogste punt; allround won de jonge Boxtelse brons. Donna van Wijgerden kwam 0,7 punt te kort voor het podium en werd vierde. Celeste Canaan en Romy Poirters bezetten respectievelijk de zevende en de achtste plaats in het eindklassement.

BLESSURES

In de avonduren moest Tabitta in Vlissingen vier geblesseerde bovenbouwturnsters afmelden. Puck van Weert deed ondanks een polsblessure wel mee op twee van de vier toestellen als voorbereiding op de halve finale. Allround winnen was geen optie, maar ondanks dat liet ze de concurrentie op de vloer ver achter zich met een imponerende oefening.

Voor een deel van de B-selectie van Tabitta stond er tijdens de paasdagen een teamwedstrijd op de planning. Deze wedstrijd werd georganiseerd door OJC in de turnhal te Rosmalen. Voor Tabitta kwamen Esmee Komen, Lisa van der Schoot, Tess Voets, Jade Roovers, Janske van Kollenburg, Danique van der Zanden en Guylene Brunemann op brug in actie. Ze veroverden samen 278 punten waarmee een derde plaats werd behaald in een sterk bezette wedstrijd.

OP DE FOTO: De turnsters van Tabitta poseren na afloop van de zo succesvol verlopen deelname aan het Moreau Gymnastics Tournament. (Foto: Tabitta).