NATUURMONUMENTEN ZOEKT VRIJWILLIGERS IN HET GROENE WOUD

'Boswachter is belangrijk visitekaartje'

Vereniging Natuurmonumenten is op zoek naar mensen die als vrijwilliger willen toetreden tot het korps der boswachters. Wie zich voor 12 april aanmeldt, kan in aanmerking komen voor een uitdagende (onbezoldigde) baan in een van de natuurgebieden in deze regio, onder meer de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

De vrijwillige boswachter is het visitekaartje van Natuurmonumenten, zo stelt Inge van Dongen, boswachter communicatie en recreatie van het beheerteam Midden-Brabant. De boswachter staat bezoekers te woord, informeert ze over het gebied en wat daarin gebeurt, beantwoordt hun vragen en denkt met ze mee. ,,Ook probeert de boswachter leden te werven en is hij of zij de oren en ogen van Natuurmonumenten", aldus Van Dongen. Nuttige tips, klachten of persvragen worden doorgespeeld naar de collega's van Natuurmonumenten. Op die manier draagt de vrijwilliger bij aan het vergroten en verbeteren van de zichtbaarheid en het imago van Natuurmonumenten.

Natuurmonumenten biedt volgens Van Dongen een energiek en enthousiast team van vrijwillige boswachters. Verder krijgen vrijwillige boswachters goede begeleiding en ontvangen ze veel kennis en informatie over Natuurmonumenten in de vorm van informatiebrieven, bijeenkomsten, workshops en excursies. ,,Op deze manier zorgen we ervoor dat vrijwillige boswachters hun werk in het veld goed, met plezier en vol zelfvertrouwen kunnen doen", stelt de boswachter. ,,Ook krijgen vrijwillige boswachters een kilometervergoeding en een vrijwilligerspas waarmee ze korting krijgen in de webshop, in de bezoekerscentra en bij de activiteiten van Natuurmonumenten."

Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers die 'een gezonde interesse hebben in de natuur en blaken van de energie en het enthousiasme'. De organisatie verwacht dat de vrijwillige boswachters minimaal zes keer per jaar een dagdeel in actie komen. Wie solliciteert, dient een VOG (Verklaring Omtrent Goed Gedrag) te overleggen. Belangstellenden kunnen tot 12 april een motivatiebrief en curriculum vitae sturen naar Inge van Dongen, boswachter communicatie en recreatie van Natuurmonumenten. Dit kan via i.vandongen@natuurmonumenten.nl. Bij vragen kunnen geïnteresseerden bellen met telefoonnummer 06-12 51 69 83.