Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

Whats Up Ryan, Jasper en Veerle?

In de rubriek What's Up vertellen jongeren wat ze bezighoudt. Vandaag Ryan Leijten, Jasper Verberne en Veerle van Erp. Deze drie atleten waren maandag, Tweede Paasdag, de snelste deelnemers aan de Rabo Kidsrun van atletiekvereniging Marvel.

Een kilometer hardlopen in drieënhalve minuut. Wat zullen jullie uitgeput zijn! Winnaar Ryan (11): ,,Dat valt wel mee hoor. We hebben natuurlijk heel veel getraind." Jasper (12): ,,Het was vooral erg leuk om te doen, ik heb echt hard gerend." Veerle (10): ,,Ik ben wel een beetje moe nu, maar ik heb het vooral heel erg warm."

Jullie maakten het richting de finish nog best even spannend... Jasper: ,,Ik heb geprobeerd om Ryan nog in te halen, maar dat lukte helaas niet meer..." ,,Nou, ik moest anders heel hard rennen om jou voor te blijven", zegt Ryan. ,,Ik was trouwens ook precies op tijd voor de wedstrijd, ik kwam pas een paar minuten voor het startsignaal aan. Ik woon hier gelukkig vlakbij en heb dus hard gerend om hier te komen. Een goede warming-up!"

Waarom vinden jullie hardlopen leuk om te doen? Veerle: ,,Het geeft een lekker gevoel. Ik doe het nu vier jaar en ik word steeds beter." Jasper: ,,Ik loop nu ongeveer vijf jaar. Het is vooral leuk om te merken dat je steeds sneller kan." Ryan: ,,En dat je het dan ook langer vol kunt houden."

Jullie hebben een snelle tijd neergezet. Zijn jullie tevreden? In koor: ,,Ja natuurlijk!" Veerle: ,,Sneller dan dit, kon ik écht niet. Misschien, als we flink blijven trainen..."

OP DE FOTO: Jasper, Ryan en Veerle beklommen het erepodium bij de Rabo Kidsrun van Marvel. (Foto: Marc Cleutjens).