Matchwinner Aaron van Doorn aan de bal in de ontmoeting tussen DVG en Boskant. Het duel eindigde dankzij de enige treffer van Van Dooren in 0-1. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Winst voor Liempdse voetballers tegen Boskant

Derby DVG-Ollandia eindigt onbeslist

Voor voetbalvereniging DVG uit Liempde stonden in het paasweekeinde liefst twee derby's op het programma. In Boskant werd zaterdag de eerste derby gespeeld, maandag was Ollandia in Olland de tegenstander.

De eerste wedstrijd werd met winst voor DVG afgesloten. Boskant was in de eerste helft de bovenliggende partij en had een aantal goede mogelijkheden om de score in de beginfase te openen. De afstandsschoten bereikten het doel echter niet omdat er goed werd geblokt door de defensie van DVG. De Liempdenaren speelden te ver naar achter om druk te kunnen zetten op de opbouw van Boskant en het balbezit in die fase was van korte duur omdat er geen aanspeelpunten voorin waren.

ONTREGELEN

DVG deelde tóch een paar venige speldenprikken uit, zoals een schot van Tarn van de Wiel dat door de Boskantse goalie ternauwernood tot hoekschop verwerkt kon worden. Het gevaar van de counter werd in de 13e minuut niet goed ingeschat en het was Aaron van Dooren die handig een paar verdedigers omspeelde en uiteindelijk ook de keeper passeerde: 0-1. Dit was ook de ruststand en de neutrale toeschouwer zag een open wedstrijd met een uitstekend leidende scheidsrechter.

De smaak van de thee was DVG duidelijk beter bevallen dan Boskant en nu waren de rollen omgekeerd. DVG speelde verder naar voren en kon nu wel de Boskantse opbouw in een vroegtijdig stadium ontregelen en dit leverde een paar riante mogelijkheden op. Een bal van Van Dooren kwam bij Sander van de Ven, die met de binnenkant van de schoen de verre hoek opzocht maar miste. Meteen daarna soleerde Van de Wiel door de verdediging en was het geluk aan de zijde van de keeper want de bal bleef uiteindelijk tussen zijn benen liggen. Een 0-2 hing in de lucht en zou ook de beslissing van de wedstrijd betekenen. Deze bleef echter uit en dat betekende dat de wedstrijd tot de laatste minuut spannend bleef.

BETER SPEL

Twee dagen later, op Tweede Paasdag, lukte het de Liempdenaren niet om de derby tegen Ollandia met winst af te sluiten. In een boeiende wedstrijd werd het 0-0. Het lukte DVG maar niet om een goede aanval, hoekschop of schot af te leveren, tegenstander Ollandia creëerde nauwelijks kansen. In de allerlaatste seconde floot de scheidsrechter plotseling voor het einde, terwijl de bal voor het intikken lag. Als de wedstrijd iets langer had geduurd, had DVG de derby alsnog gewonnen.

De eerste mogelijkheid kwam uit een goedlopende combinatie tussen Rik van Ruremonde, Peter Versantvoort en Bart de Windt. De inzet werd door de doelman tot hoekschop verwerkt. De eerste kans voor Ollandia kwam voort uit een vrije trap die naar de zijkant van het doel werd gestompt. Een overtreding op De Windt werd niet gegeven waardoor een tweede gevaarlijke situatie ontstond, Sander van Eeuwijk redde bekwaam.

Na de rust werd het Liempdse spel onrustiger en gehaast terwijl Olland steeds meer geloof kreeg in een gelijkspel. Een schot van Van de Wiel ging via de keeper over het doel. DVG had het betere spel, maar ook een volley van Martijn Caarls ging hoog over het doel. Toen de klok op negentig minuten stond, was het de vraag hoeveel tijd de scheidsrechter zou bijtellen. Dit bleek net te kort om de winnende treffer te kunnen scoren. De doelman van Ollandia liet de bal las en deze lag klaar om binnengeschoten te worden. De arbiter floot toen echter af.

F1: DVG - ODC        18.30

OP DE FOTO: Matchwinner Aaron van Dooren aan de bal in de ontmoeting tussen DVG en Boskant. Het duel eindigde dankzij de enige treffer van Van Dooren in 0-1. (Foto: Gerard Schalkx).