Irene-speler Mark van Grinsven aan de bal. Hij gaf de assist voor de openingstreffer van zijn ploeg. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

GEMONDENAREN ONDERUIT IN EIGEN HUIS

Gehavend Irene verliest topper

De voetballers van Irene hebben op Tweede Paasdag een kleine nederlaag geleden tegen SIOL. De ploeg uit Cuijk wonnen het vorige week in sportpark De Laat afgelaste inhaalduel met 1-2.

Irene kende een moeilijke start, mede door het gemis van drie basisspelers en een griepvirus dat andere spelers had getroffen. Desondanks startte de ploeg moedig en voortvarend en werd met inzet en passie getracht een bres te slaan in de defensie van SIOL. De gasten kwamen door de Gemondse dadendrang nauwelijks in hun spel.

Irene werd na 25 minuten beloond voor het vertoonde spel. Mark van Grinsven knokte zich op de rechterflank door de Cuijkse verdediging en gaf de bal voor op Jelle Hoekstra, die geplaatst inkopte: 1-0. Dit was tevens de ruststand in het attractieve duel.

De tweede helft was SIOL de bovenliggende ploeg. Irene-keeper Coen Hermans verrichtte meerdere fraaie reddingen, maar moest het antwoord schuldig blijven op een snoeihard schot dat vanaf tien meter op het doel werd afgevuurd: 1-1. SIOL kwam even later via een klutsbal op voorsprong en die treffer bracht de circa zeventig uit Cuijk meegereisde supporters in vervoering.

Libreteam van

't Ivoor te sterk

voor DVS

Het eerste libreteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor was vorige week met 23-20 te sterk voor DVS/De Zwaan. Theo Verhagen en Chris Fasseur wonnen beide hun partij, terwijl Don van der Wiel met een vormcrisis kampt en zijn partij ruim verloor.

Het tweede libreteam verloor met 30-21 van Krijt op Tijd en kan de titelaspiraties daardoor overboord zetten. De driebanden groot-formatie van 't Ivoor speelde twee duels met wisselend succes. De wedstrijd tegen De Hazelaar 2 ging verloren met 22-27, maar de ontmoeting met De Midget Gilde leverde een 30-19 overwinning op.

Het eerste recreantenteam won in de dagcompetitie libre met 40-28 van Triangel 2 en het 't Ivoor 2 versloeg De Hazelaar 3 met 26-37. In de driebanden-klein dagcompetitie ging 't Ivoor 3 ten onder tegen NAL 6: 25-28.

Irene poogde in de slotfase alsnog de gelijkmaker te forceren. Sven Vonk was er dichtbij, bovendien kreeg de thuisploeg in de laatste minuten nog drie corners. Bij de laatste hoekschop ging zelfs Irene-keeper Hermans nog mee naar voren en zorgde de oud-PSV'er voor een huzarenstukje door na een sprint van zeker zeventig meter een afstandsschot uit zijn doel te werken. Na het verlies tegen SIOL richt Irene zich op de nacompetitie. Promotie blijft mogelijk.